Бисквитки

четвъртък, 19 февруари 2015 г.

Започна кампанията на НАП „Влез в час с данъците 2” в град Враца


На 18 февруари в град Враца стартира кампанията  „Влез в час с данъците 2“. Първият час беше с 12а клас на ЕГ "Йоан Екзарх".
Кампанията откриха директора на офис на НАП Враца Александър Александров и директора на ЕГ "Йоан Екзарх" Павлин Петров.
Господин Александров изрази своето убеждение, че тази кампания ще бъде успешна и полезна, защото с нея НАП си поставя за цел, не само да даде на младите хора основна информация за данъците и осигурителните вноски, но и да разберат смисъла от плащането им, както и  да помогне да изградят своята гражданска позиция на нетърпимост към „сивата практика”.
Кампанията продължава до края на м. май, като тази година  данъчни служители ще се срещнат с ученици от 11–ти и 12-ти клас от четири училища ЕГ "Йоан Екзарх", ПМГ "Академик Иван Ценов",  СОУ "Хр.Ботев"  и СОУ "Козма Тричков".
Част от образователната кампания на НАП е играта "Парола: Касова бележка". Целта на играта е да даде практически съвети за предстоящия досег на младите с финансовата система.
 Според регламента на играта всеки ученик в България може да регистрира неограничен брой касови бележки чрез специално разработен софтуер. Приложението е достъпно на фенстраницата на кампанията във Фейсбук, както и безплатно за телефони с операционни системи Android и IOS. Учениците могат да регистрират касови бележки от 1 януари до 31 май. Стойността на покупката не е от значение. Важно условие е да  се съхраняват регистрираните касови бележки.
Участниците в играта ще се състезават за 2 таблета, 2 фотоапарата и специалната награда плейстейшън, а печелившите се определят на лотариен принцип.


Няма коментари:

Публикуване на коментар