Бисквитки

понеделник, 16 февруари 2015 г.

2 данъчни лектори ще се срещнат с врачански ученици, за да разяснят данъците и осигуровките


Тази година в град Враца данъчни служители ще посетят четири училища. ПМГ "Академик Иван Ценов",  ЕГ "Йоан Екзарх", СОУ "Хр.Ботев"  и СОУ "Козма Тричков".
 „Влез в час с данъците 2“ включва срещи с ученици от 11–ти и 12-ти клас и ще стартира с 12а клас на ЕГ „Йоан Екзарх” на 18 февруари.
 Част от образователната кампания на НАП е играта "Парола: Касова бележка". Целта на играта е да даде основна информация за данъците и смисъла от плащането им, както и практически съвети за предстоящия досег на младите с финансовата система.
 Според регламента на играта всеки ученик в България може да регистрира неограничен брой касови бележки чрез специално разработен софтуер. Приложението е достъпно на фенстраницата на кампанията във Фейсбук, както и безплатно за телефони с операционни системи Android и IOS. Учениците могат да регистрират касови бележки от 1 януари до 31 май. Стойността на покупката не е от значение. Важно условие е да  се съхраняват регистрираните касови бележки.
Участниците в играта ще се състезават за 2 таблета, 2 фотоапарата и специалната награда плейстейшън, а печелившите се определят на лотариен принцип.
През първата кампания данъчните уроци се проведоха в СОУ „Васил Кънчов” и срещите с учениците преминаха при голям интерес, в повечето случаи като дискусия, убедени сме, че и тази година кампанията ще бъде успешна и полезна.


  Юлия Грънчарова                
                    

Няма коментари:

Публикуване на коментар