Бисквитки

четвъртък, 12 февруари 2015 г.

Министър Ангелкова: „Вярвам, че пак ще сте победители“


Министър Ангелкова:  „Вярвам, че пак ще сте победители“
С атрактивна визия на своя щанд Община Враца участва в Международната туристическа борса „Ваканция и СПА Експо“, която вчера бе открита в София.  „Много ми хареса щандът на Враца! Вярвам, че пак ще сте победители“ – каза при посещението си на място министърът на туризма Николина Ангелкова. Министърът бе посрещнат от зам.-кмета на Враца инж. Красимира Георгиева. „Радвам се, че отново имаме възможност да участваме в това изложение. За осма година Общината присъства на форума. Печелили сме не малко награди и се надявам, че и тази година ще имаме успех не само в туристическата борса, а и в привличането на нови туристи във Враца“ – коментира инж. Георгиева.
Десетки гости си направиха снимки за спомен с тракийския цар и царица, които им поднасяха хляб от лимец и вино. Тази година мотото на представянето е „Враца – град на съкровища“. На принт  върху текстил са изобразени съдове от откритите във Врачанско съкровища. Върху огромни завеси, отново с принт, е показан  водопадът  „Скакля“ и емблематичният проход  „Вратцата“, които предлагат на туристите неповторими изживявания сред врачанската природа. На щанда са изложени също реплики на съдове от Рогозенското съкровище и много рекламни материали. Нови информационни брошури, насочени към популяризиране на историческото наследство, бяха подготвени и са показани на това изложение. На гостите са предлагани също туристическите пакети, изготвени по проекта „Враца – врата към древността“.
Тази година в международната туристическа борса участват над 250 изложители от 21 страни – туроператори, хотелиери, представители на световни курорти, авиокомпании и общини. Изложението продължава до 14 февруари в „Интер Експо Център“. В неговата програма Община Враца участва с презентацията „Враца – град на съкровища“, която ще бъде представена от археолога от Регионалния исторически музей доц. Нарцис Торбов. Презентацията ще се състои днес в 15 ч. в зала „Родопи“ на „Интер Експо Център“.
 
 
Даниела Хитова – гл. експерт „Връзки с обществеността“, Община Враца
Снимки: Община Враца

Няма коментари:

Публикуване на коментар