Бисквитки

четвъртък, 12 февруари 2015 г.

Крими хроиника

На 12.02.2015г.,  около 04,00ч.  в гр.Враца е извършена проверка на водач на лек автомобил  „Мицубиши”, който отказал да бъде изпробван за алкохол или да даде кръв за проба за алкохол. Установено е, че водача Ц.С./33г./  е с отнето свидетелство за провоуправление на МПС за употреба на алкохол,  а автомобила е спрян от движение.
На 11.02.2015г.,  в с.Фурен общ.Криводол бе проведена среща между полицейските инспектори обслужващи района  и  органите на местно самоуправление и местната администрация . На срещата присъства кмета на селото  и   жители на Фурен. Обсъдени бяха въпроси по превенцията и разкриването на престъпления, като бяха отчетени и недостатъци в съвместната работа. Особено внимание бе обърнато за зачестилите телефонни измами, чрез обаждания за изпаднал роднина в беда.
За времето от 20.00ч. на 11.02.2015г. до 04.00ч. на 12.02.2015г., на територията на селата: Дърманци, Лик, Ослен Криводол и Типченица е проведена специализирана операция  с цел: осигуряване на засилено полицейско присъствие, предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления, обезпечаване на обществения ред и безопасност на движението в малките населени места през тъмната част от денонощието. Нарушения не са констатирани.
На 12.02.2015г., в 02.35ч. в РУП-Козлодуй е получено съобщение, че в гр.Козлодуй, на паркинг северно от ОДЗ ”Мир” гори товарен автомобил „Шкода”.  Огънят  е загасен от служители на РСПБЗН-Козлодуй. Автомобилът е изгорял напълно, а топлината от огъня частично  е увредила в близост товарен автомобил „Рено”. Образувано  е досъдебно производство. 
 На 11.02.2015г, в РУП-Роман е получено съобщение, че непознат мъж отишъл в дома на 86-жена в гр. Роман и поискал от нея  пари на заем, но тя му отказала. Мъжът си тръгнал, а по-късно жената установила, че от портмонето й в коридора липсват 10лв. След бързи ОИМ е установено, че извършител на деянието е криминално проявеното за кражби лице Е.Ф./58г./ от с. Глава.
На 11.02.2015 г., на територията на РУ- Роман бе проведена специализирана операция по метода  „Широкообхватен контрол”. Установени са 6 нарушения.
     Регионален говорител на МВР:
Красимир Василев
                                                                         


Няма коментари:

Публикуване на коментар