Бисквитки

понеделник, 1 декември 2014 г.

Новият областен управител днес официално встъпи



Новият областен управител на Област Враца Малина Николова днес официално встъпи в длъжност. Временно изпълняващият длъжността Иван Даков предаде символично поста и й връчи печата на областната администрация и ключа от кабинета на областния управител.
      Иван Даков представи в резюме най – важните проекти и дейности, които Областна администрация - Враца е реализирала през последната година и половина. Той заяви, че Областна администрация – Враца е одобрила и изпратила до Междуведомствения съвет всички предложения на общините - общо 53 проекта, на стойност 65 641 718,05 лв. Г-н Даков подчерта, че са проведени срещи с 30 министри и зам.министри по въпроси, касаещи развитието на Област Враца.
Новият областен управител на Област Враца Малина Николова, благодари за отчета, представен от Даков, и се обърна към присъстващите с думите: „ Благодаря на Министерски съвет и лично на Министър – председателя за предоставената възможност и поверената висока отговорност да работя за развитието на област Враца. В отговор на това ще канализирам цялата си енергия и потенциал не просто за решаване на проблемите, а за стратегически действия, които водят до най-висока ефективност на секторните политики на правителството и органите на местното самоуправление и местната администрация, при осигуряване на съответствие между националните и местните интереси.“.
Малина Николова заяви, че в краткосрочния дневен ред на Областна администрация – Враца ще се разгледат като неотложни и значими, отнасящи се до цялото население на областта, въпросите за готовността и действията на институциите за предстоящата зима, превенцията на рисковете от бедствия и аварии и мерките за тяхното преодоляване. Също така най – важните проблеми, предстоящи за решаване от 10-те общини, качественото приключване на проектите от изминалия програмен период и успешния старт на ключовите проекти, заложени в Областната стратегия за развитие за новия период, координацията и действията на екипа на администрацията и координацията на териториалните звена на изпълнителната власт.
„Влизам в тази задължаваща институция на изпълнителната власт с ясното намерение да продължа добре работещите практики, ползвайки се от опита на експертите и предишните ръководства.

Няма коментари:

Публикуване на коментар