Бисквитки

сряда, 3 декември 2014 г.

Второ дарение за пострадали в село Нивянин



Второ дарение получиха жителите на с. Нивянин, община Борован. Модерното обзавеждане включва мека мебел- 10 дивана, 49 фотьойла, портманто – 27 броя, 45 телевизора, закачалки, огледала и одеяла.  Жителите на борованското село от рано сутринта очакваха ТИР-а, изпратен от техния „съселянин” бизнесменът Георги Гергов и превозени със съдействието на народния представител Георги Божинов.
 „Искам да благодаря на Гергов, на управителя на комплекса Митко Атанасов и неговия екип, на шофьора Иван и на всички, които помогнаха дарението да стигне до тук и да се разпредели на нуждаещите се”, заяви пред събралите се хора Георги  Божинов.
Кметът на Нивянин Милен Гайдарски уточни, че това е второ дарение. Цялото обзавеждане ще отиде за пострадалите от наводненията 138 семейства, заяви той. Само един диван и телевизор ще оставим в пенсионерския клуб, за да се ползва от неговите членове. Благодаря на дарителя Георги Гергов, на Георги Божинов и всички, които не са ни забравили от името на моите съселяни, заяви Гайдарски. 
Тирът разтовари и 50 врати с касите на нуждаещите се в град Мизия и село Крушовица.
Това е четвъртия ТИР с обзавеждане, който Георги Гергов изпрати във Врачанско чрез Георги Божинов.
За един месец четири двойни ТИР-ове докараха цялото обзавеждане от 10-етажния хотел „Слънчев ден”във Варна - собственост на роденият в село Нивянин бизнесмен Георги Гергов. Транспортът бе осигурен от народният представител Георги Божинов, който лично присъстваше на разтоварването и раздаването на мебелите.
Досега пострадалите от наводненията през август т.г. жители на град Мизия, село Крушовица и село Нивянин, чрез тези дарения са получили стотици мебели. Това са външни врати с касите, врати за баня, гардероби, шкафове, стотици легла, двойни спални, матраци, холни гарнитури, нощни шкафчета, разтегателни фотьойли, огледала, закачалки, телевизори, хладилници, десетки маси за хранене и стотици столове, над 400 одеяла. Този благороден жест на Гергов и Божинов до голяма степен ще облекчи стотиците семейства, чийто домове пострадаха от водната стихия през лятото.



Няма коментари:

Публикуване на коментар