Бисквитки

неделя, 30 ноември 2014 г.

ПЪРВО МЯСТО ЗА ВРАЧАНСКИТЕ КАЛУШАРИ




          За поредна година Фолклорен клуб "Калушари" - гр. Враца взе участие в провеждащия се в гр. Пазарджик Фолклорен фестивал за народни хора "Тракийска броеница” 2014 г. Под мотото да запазим автентичността на българския фолклор във фестивала се включиха близо 2000 участници от 71 клуба, които напълниха залата с танци и добро настроение.
 В тазгодишната оспорвана надпревара танцьорите от врачанския клуб успяха да завоюват безапелационно първото място. С изпълнение на Рацината и Дунавска плетеница, която включва Мандрила, Шира, Челе уне и Батута, Калушарите впечатлиха както журито, така и публиката. С емоционалния заряд и оригиналността на изпълнението си клуба за пореден път доказа, че народните хора и традиции все още имат място в съвременния свят. Ръководители на клуба Ива Ценова и Георги Евденов не спестиха суперлативи за танцьорите и с гордост приеха поредната спечелена награда. "Първото място е най-добрата оценка за труда, който всички танцьори полагат. За пореден път показахме, че не е важно какви хора сме, а как танцуваме. Това се вижда на сцената" каза Ива Ценова след победата.
Това не е първата награда на клуба от този фестивал. През 2012 г. танцьорите от Фолклорен клуб „Калушари” спечелиха награда за най-емоционално изпълнение и още тогава дадоха заявка за бъдещи успехи.

Елка Стойчовска

Няма коментари:

Публикуване на коментар