Бисквитки

петък, 3 октомври 2014 г.

Крими хроника


На 02.10.2014г., на територията обслужвана от УП-Дъбника е проведена специализирана полицейска операция с цел: проверка за наличие на стоки без акцизен бандерол, повишаване чувството за сигурност на гражданите, противодействие на битовата престъпност, кражби на животни, от частни домове и превантивни мерки срещу престъпления от всякакъв вид, противодействие на незаконния добив, транспортиране и съхранение на дървен материал. Проверени са 5 питейни заведения, 3 училища, МПС. Констатирани са 4 нарушения.
Пак на 02.10.14 г., в две частни жилища в гр.Б.Слатина са намерени  и иззети 160 кутии с цигари без български акцизен бандерол.
В 03.35 часа в РУ-Б.Слатина е получено съобщение  за горящ автомобил на „ул. Васил Левски” в гр. Бяла Слатина.   Установено  е, че е възникнал пожар в лек автомобил „Ситроет”. Ще бъде извършен допълнителен оглед. Образувано  е досъдебно производство.
След ОИМ и ПСД за кражба на акумулатор от лек автомобил в с. Гложене, извършена на 25.09.2014г., е установено, че извършител  е 17-годишно лице от  с.Гложене.
В с.Крива бара е спрян за проверка лек автомобил ”Опел-Вектра”. Установено е, че водача П.П./27г./ е неправоспособен,  а автомобила  е обявен за издирване.
На  територията на РУП-Козлодуй е проведе СПО метода на широкообхватен пътен контрол.  Проверени са 28 МПС и 41 лица. Констатирани са 13 нарушения на ЗДвП.
На територията на РУП-Оряхово е проведена СПО за противодействие на битовата престъпност в малките населени места.
Проверени са 3 питейни заведения, 9 МПС, 14  лица, 2 пункта за изкупуване на метали.  Констатирани са 4 нарушения.
         Регионален говорител на МВР:

Красимир Василев

Няма коментари:

Публикуване на коментар