Бисквитки

понеделник, 29 септември 2014 г.

Покритият басейн във Враца отваря врати след ремонт


           На  1 октомври, след профилактичен ремонт, ще отвори врати  покритият плувен басейн във Враца. За  гражданите е осигурен воден коридор, който могат да ползват от 6.00 до 18.00 часа през седмицата и  всички водни коридори в почивните дни  от 10.00 до 17.00 часа. По утвърдени графици, децата в начинаещи групи и учениците от Спортното училище „Св. Климент Охридски” в града, както и участниците в отборите по водна топка, ще ползват базата в останалите часове от  седмицата.
            През август и септември бе извършена  профилактика на всички подгряващи, отоплителни и водни  съоръжения  на басейна.Укрепени бяха носещите колони пред витринажната част, поставени бяха защитни мрежи, изменени са подходите за влизане в басейна. Чрез технологична промяна се  съкрати пътят на движение на топлата вода към сауната и къпалните помещения. Остават довършителни ремонтни дейности  на вентилационната система и завършване на последния етап от цялостна подмяна на водопреносната мрежа, с което значително  ще бъдат намалени  разходите за консумативи. Извършен бе освежителен ремонт на основните и спомагателни помещения на спортното съоръжение.  Изцяло бе ремонтиран покривът на  залата за силови упражнения към покрития плувен басейн. Поради проявения интерес от граждани и спортуващи към лечебния масаж, бе оборудван салон за масаж, който се намира до входа на басейна и скоро ще бъде отворен за посетителите.
             „С   извършените  ремонтни дейности се стремим  ежегодно да подобряваме условията за тренировки. Горди сме,  когато врачански отбори печелят награди в състезания и се чувстваме съпричастни, че поддържайки  спортното съоръжение  и създавайки добри условия за тренировки, ние съдействаме  за техните  победи. Особено се радваме   на засиления интерес на децата към плуването. Подкрепяме реализирането  на всички програми на Министерството на младежта и спорта. И през тази учебна година продължава безплатното участие в школата по плуване към общинския  Център за работа с деца.  На 1 октомври стартира поредната програма „Научи се да плуваш”, която е за безплатно обучение на деца от I до V клас” – поясни кметът на Враца инж. Николай Иванов.

 Даниела Хитова,

гл. експерт „Връзки с обществеността”

Няма коментари:

Публикуване на коментар