Бисквитки

сряда, 1 октомври 2014 г.

Крими хроника

На 30.09.2014г., по време на специализирана проверка в село Моравица, в къщата В.П./57г./ са намерени и иззети незаконно притежавани оръжия  и боеприпаси. По случая е образувано БП за престъпление по чл. 339, ал.1 от НК.
След ОИМ и ПСД за кражба на портмоне в което имало лична карта и 200 лева, извършена на 17.06.2014г. в магазин в гр.Враца е установено, че извършител е лицето В.Т./23-годишна/ от гр. Криводол. В хода на разследването е установено, че от дебитната карта са изтеглени 400 лева.
В частен дом в село Лесура е извършена полицейска проверка по време на  която  е намерен незаконно притежаван пистолет.  Образувано е  БП.
В 05.43ч. в гр.Враца е спрян за проверка лек автомобил „Ауди А6”,  управляван от Ц.К./44г./ от гр.Враца. Пробата за алкохол на водача  е положителна-  1,07 промила .
При проверка в частен дом в с.Гложене са намерени боеприпаси и самоделно направен пистолет. Лицето В.Л./50г./ не притежава разрешение за съхранение на оръжие. Образувано  е досъдебно производство.
В землището на гр. Козлодуй е извършена полицейска проверка на автомобили на охранители на земеделска продукция.  Намерени  и иззети са ловна пушка и газов револвер, за които лицето Ю.К./53г./ от гр. Козлодуй, не притежава разрешително за оръжие. Образувано  е досъдебно производство.
 В 23.15ч. в село Селановци е извършена проверка на лек автомобил “Фиат управляван от  А.С./49г./ от с.Владая, обл.София. Пробата за алкохол на водача е  положителна- 0,61 промила.
 В РУП-Оряхово е проведена специализирана проверка  по линия „НАРКОТИЦИ”.  Не са установени наркотични вещества.
На територията на РУП-Оряхово е проведена СПО за противодействие на битовата престъпност в малките населени места. Проверени са 7 питейни заведения, 8 МПС, 21 лица, два пункта за   изкупуване на метали.  Констатирани са 6  нарушения.  

 Регионален говорител на МВР:

Красимир Василев

Няма коментари:

Публикуване на коментар