Бисквитки

вторник, 9 септември 2014 г.

Крими хроника


ВЗЛОМНА КРАЖБА
1.На 08.09.2014г. в 14.05ч. в РУП-Враца е получен сигнал от жителка на гр.Враца която е заявила, че за времето от 06.30ч. до 13.30ч. на същата дата НЛ, чрез разкъсване на комарник е проникнало през незатворен прозорец на приземен етаж на горепосоченият адрес от където е извършило кражба на сумата от 700 лв.
По случая в РУП-Враца е образувано ДП.     
2.На 08.09.2014г. в 16:00ч. в РУП- Враца е получено съобщение от жителка на с. Девене която е заявява, че за времето от 19:30 часа на 03.09.2014г. до 16:00 часа на 08.09.2014г., НЛ след като е взломило стъкло на остъкление на къща в с. Девене е проникнало в нея от където е извършило кражба на 1 електрожен /саморъчно направен/, 1 менгеме, 1 ел. двигател, 1 циркуляр с  шмиргел и неопределен брой метални инструменти.
Нанесената щета е в процес на изясняване.
По случая в РУП- Враца е образувано ДП .
КРАЖБА
1.На 08.09.14г. в ОДЧ на РУП-Б.Слатина е получено съобщение от жител на гр. Бяла Слатина,че на 07.09.14г. в землището на гр.Б.Слатина , Н.И е извършил кражба на 1 крава на стойност около 2000лв.
            Започнато е ДП.
ИЗМАМА
1.На 08.09.2014г. в 15.20 часа в РУП Враца е получено съобщение от жител на гр.Враца който е заявил, че на същата дата неизвестно лице, чрез провеждане на телефонни разговори го е въвел в заблуждение, че е приятел на сина му и е спечелил от лотария в Гърция, но са необходими парични средства, за да внесе печалбата в България. Вследствие на горните действия потърпевшият  е предал сумата от 4000лв. на две непознати лица в 14,30часа в района на ж.п.гара Враца.
В РУП – Враца.е образувано ДП.
ПАЛЕЖ
1.На 09.09.2014г. в 01.44ч. в РУ”Полиция”-Враца е получено съобщение от Е. Л.  жив.гр.Враца който е заявил , че на същата дата около 01.30ч. , НЛ е запалило ползваният от него лек автомобил „Ауди А 4” паркиран под навес  находящ се в гр.Враца.Вследствие на пожара автомобила е напълно унищожен , както и паркираният в близост до него лек автомобил”Ягуар” с италиански регистрационни табели, собственост на италиански гражданин и е стопен заден десен калник и броня на лек автомобил „Фолксваген Битъл”, собственост на жителка от гр.Враца.Автомобилите нямат застраховка авто-каско.
Пожара е загасен от служители на РСПБЗН-Враца.
Нанесени щети в процес на изясняване.
Предстои да се извърши оглед в светлата част на денонощието.
По случая в РУ”Полиция”-Враца е образувано ДП
ПОЖАРИ
1.На 08.09.14 г.. в 04.07 ч.  в РУП-Б.Слатина  е получено съобщение чрез тел.112  за възникнал пожар в с.Тлачене в стопанска постройка собственост на жителка от същото село.
            Вследствие на пожара е изгоряла стопанска постройка около 60 кв.м и намиращите се в нея коза,две  ярета  ,сено,пшеница  ,царевица и бензинов моторен трион с неустановена марка
Пожара е потушен от РСПБЗН-Б.Слатина  .Причините за възникване на пожара е късо съединение  в ел. инсталацията на постройката.
РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
1.На 08.09.2014г., след придобита оперативна информация за лице използвало неистински медицински документи /амбулаторни листове, епикризи, етапни епикризи, лабораторни изследвания и др./ пред Обща ТЕЛК-Враца и издадено в тази връзка Експертно решение на ТЕЛК, с цел използването му за получаване на инвалидна пенсия, служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОД на МВР-Враца  извършиха проверка, при която бе установено, че лицето представило инкриминираните документи е К. И.от гр. Враца.
В резултат на проведени множество бързи и целенасочени ОИМ и работа по горещи следи, допълнително бе установено, че самоличността на лицето изготвило инкриминираните документи е Ц. Л. от гр. Враца–медицински работник в МБАЛ  гр. Враца.
Във връзка с горното е извършена полицейска проверка в дома на Ц.Л. при която с протокол за доброволно предаване бяха иззети 1  компютърна конфигурация и лазерен принтер, послужили за изготвянето на инкриминираните документи.
От лицата са снети сведения и са освободени. Работата по случая продължава, като събраните материалите ще бъдат изпратени на компетентната прокуратура.
2.На 21.07.2014г. в РУП Враца е депозирана жалба ЗМ от лицето Ц. П. от гр. Троян която е заявила, че на 19.07.2014г. неизвестно лице, след като е проникнало през не заключена входна врата в жилище находящо се в гр.Враца е извършило кражба на дамската й чанта в която са се намирали лична карта, шофьорска книжка, карта за здравни осигуровки в чужбина, портмоне съдържащо сумата от 200.00 лева и кредитна карта. След това на същата дата от дебитната карта предмет на кражба са извършени две транзакции, като е изтеглена сумата от 600.00 лева.
           Нанесената щета по данни на Петрова е за около 900.00 лева.            
           От проведените ОИМ се установи, че извършител на кражбата е лицето П. И. от гр. Враца .От П. И. е снето сведение и е освободен.     
3.На 08.09.2014г. в 18.38ч. в гр.Козлодуй авто-патрул в състав спират за проверка л.а „Рено – Меган Сценик” управляван от Д. И. жив. гр.Козлодуй . При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство “Алкотест Дрегер 7510”  уреда  е отчел 1,24 промила в издишания въздух.
На Д.И. е съставен 1  АУАН по ЗДвП, издаден му е талон за медицинско изследване, като във ФСМП-Козлодуй в присъствието на дежурния лекар същия е дал кръв за лабораторен анализ.
 По случая в РУП - Козлодуй е започнато БП.
4.На 08.09.2014г. при извършено претърсване на частен дом находящ се в с.Хайредин, обитаван от М. М. в стопанска постройка в двора на къщата е намерена самоделно направена ловна пушка 12 кал. с дължина на цевта 54 см. Оръжието е иззето и се намира на съхранение в РУП – Козлодуй. М.М. е задържан за срок до 24 часа в РУП – Оряхово.
По случая в РУП – Козлодуй е образувано Д:
Данни за станали ПТП
1.На 08.09.2014г. около 09.50ч. по път II-15 гр.Оряхово-гр.Враца катастрофират като се блъскат л.а.”Опел Астра”, управляван от неправоспособният Е. Д. от с.Малорад и л.а.”Фолксваген Венто”, управляван от Ц. К. жив.гр.Враца водач категория „В” стаж-38год.
Убити и ранени-няма.
Щети по двете МПС-500лв.
Причини:Несъобразена скорост с интензивността на движение от водача Е.Д.
Водачите изпробвани за алкохол с Дрегер-пробите отрицателни.
Съставен АУАН по ЗДвП , протокол за ПТП и протокол за предупреждение по чл.65 ал.1 от ЗМВР.
2.На 08.09.2014г. около 10.30ч. на път II-15 гр.Оряхово-гр.Враца катастрофират като се блъскат л.а.” Форд Фиеста „, управляван от В. И.жив.с.Баница и л.а.”Опел Зафира” управляван от Х. Х.жив.гр.Плевен водач категория „С” стаж-28год.
Убити и ранени-няма.
Щети по двете МПС-150лв.
Причини:Неспазване на дистанция от водача В.И.
Водачите изпробвани за алкохол с Дрегер-пробите отрицателни.
3.На 08.09.2014г. около 12.00ч. на път I-1 Е-79 с посока от с.Люти дол-гр.Мездра катастрофират като се блъскат л.а.”Ауди „Q7 управляван от Л. И.жив.гр.София водач категория „С+E” стаж-25год. и л.а.”Тойота Ланд Круизер” управляван от Д.   С. жив.гр.София водач категория „В” стаж-12год.
Убити и ранени-няма.
Щети по двете МПС-1000лв.
Причини:Неспазване на дистанция от водача Л.И.
Водачите изпробвани за алкохол с Дрегер-пробите отрицателни.
Съставен АУАН по ЗДвП и  издаден протоколи за ПТП.
4.На 08.09.2014год. около 13.20ч. в гр.Враца катастрофират като се блъскат паркиран  л.а.”Опел Вектра” и водач в автомобила М. М., жив.гр.Враца водач категория „В” стаж-8год. и л.а.”Форд Фокос”, управляван от Р. Е.жив.гр.Враца.
Убити и ранени-няма.
Щети по двете МПС-100лв.
Причини:Водача М.М. отваря задна дясна врата без да се убеди ,че няма да създаде опасност за други участници в движението.
Водачите изпробвани за алкохол с Дрегер-пробите отрицателни.
5.На 08.09.2014г. около 15.25ч. в гр.Враца катастрофират л.а.”Фолксваген Кади” управляван от Т. П.жив.с.Згориград водач категория „СЕ” стаж-16год. като блъска спрелият л.а.”Фолксваген Пасат” собственост на Н. Н.жив.гр.София.
Убити и ранени-няма.
Щети по двете МПС-50лв.
Причини:Неправилна маневра движение на заден ход от водача Т.П..
Петков е изпробван за алкохол с Дрегер -пробите отрицателни.
Съставен АУАН по ЗДвП и издаден протокол за ПТП.
На 08.09.2014г.  около 11.55ч. в гр.Б.Слатина катастрофират като се сблъскват  лек а-л”Опел Вектра” управляван от Т. В. от гр.Б.Слатина и лек а-л „Шкода-Октавия „ управляван от П. Х.от гр.Плевен. Водачите са   изпробван за наличие на алкохол с техническо средство Дрегер-Алкотест-7510  , който е отчел отрицателен резултат за двамата
Убити и ранени няма.
Щети по двете  МПС за около 600 лв.
Причини:неспазване на дистанция от водача Т.В.
На 08.09.2014 г. в 12.15 ч. на главен път 3-101 между селата Гложене и Бутан посока с.Бутан катастрофират като се блъскат л.а.”БМВ 318И” управляван от И. Р. гр.Козлодуй и л.а. „Рено – Меган Сценик” управляван от  Д. К.гр.Оряхово като управлявания автомобил от И.Р.се движи на такова разстояние от движещия се пред него лек автомобил „Рено – Меган Сценик”, когато то намали скоростта не успява да избегне удряне в него.
Настъпва ПТП с материални щети по двата автомобила.
Убити и  ранени няма.
Причини: употреба на алкохол и не спазване на дистанция от водача И.Р..
Щети в процес на изясняване.
Водачите са изпробвани за употреба на алкохол с техн. средство “Алкотест Дрегер 7510, като уреда отчете 0.68 промила на водача И.Р. и отрицателна проба на водача Д.К.

                                                                   
                                    
             

Няма коментари:

Публикуване на коментар