Бисквитки

четвъртък, 11 септември 2014 г.

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ


На 10.09.2014 г. за времето от 10.30 ч. до 12.00 ч. служители на Сектор „Противодействие на икономическата престъпност”, проведоха СПП с цел пресичане, разкриване и документиране на престъпленията, свързани със съхранението и разпространението на акцизни стоки без български акцизен бандерол /алкохолни напитки и тютюневи изделия/, на територията на ОД на МВР – Враца.
При извършена проверка в частен дом в гр. Враца, кв. Кулата,обитаван  и собственост на П. П. се установи наличието на голям брой цигари  без български акцизен бандерол, от различни марки.Цигарите са иззети от служители на ТМУ – Лом, за вземане на отношение по компетентност и съставяне на АУАН 
В бюлетин №16 е отразено, че на 16.04.13г. в 09.03ч. в РУП-Враца е получено съобщение от жител от гр.Враца, който е заявил, че на същата дата за времето от 01.00ч. до 09.00ч. Н.Л. след използване на подбран или подправен ключ е отключило врата на собствения му л.а Ф-н Голф от който е извършило кражба на авто-сиди, мобилен телефон , флаш памет и 2бр. тон колони с декоративната кора. Автомобила е паркиран на неохраняем паркинг в гр.Враца.Нанесената щета по данни на тъжителя е за 265лв.
По случая в РУП-Враца е образувано ДП.
От проведените ОИМ и ПСД се установи, че извършители на кражбата са В. М. от гр. Враца и В. К. от гр. Враца. Част от вещите предмет на кражба са намерени и иззети.
             В. М. и В. К. са разпитани и освободени.
На 09.09.14г. в 13.20ч. в УП-„Дъбника” е получено съобщение ,че  при извършена проверка от служители на електроразпределителна фирма в район Враца на абонатна партида в с.Девене, е установено неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа на ел.табло с електромер на улицата пред дома, с което употребената ел.енергия не се отчита от същия.Дома е собственост и е обитаван от Н. Н. жив. на същия адрес.
От проведените ОИМ и ПСД се установи, че извършител на деянието е Н. Н. от с.Девене.
На 10.09.2014г. в 17,00 часа при извършване на полицейска проверка в гр.Козлодуй от служители на ППД на л.а. „Тойота Лексус” собственост на Ю. П. жив. гр.Козлодуй, паркиран на улица , са установени Ю. П. жив. гр.Козлодуй– водач на автомобила и пътника О.М. жив. гр.Козлодуй. При извършване на полицейска проверка в дясната ръка на О.М. е намерен и иззет прозрачен найлонов плик с размери 4/5 см със съдържаща се в него суха листна зелена маса, реагирала при извършения полеви наркотест на канабис.
По случая в РУП Козлодуй е започнато Д
Данни за станали ПТП
На 10.09.2014г. в гр.Враца около 15:30ч. на к-ще катастрофира т.а.”Ман ТГА” собственост на фирма гр.Брезник, а управляван от Р. Г. от гр.Перник, водач кат.С,Д стаж 28г., който при маневра движение на зад се блъска в ел.стълб и напуска мястото на ПТП без да уведоми МВР.
Убити и ранени – няма.Щети – увреден бетонен стълб / паднал бетон-останала само арматурата/.Причини: движение на зад от водача без да се увери, че пътя е свободен.
Водача не е изпробван за алкохол.
На 10.09.2014г. около 16:25ч. в гр.Враца катастрофират като се блъскат л.а.БМВ318 собственост и управляван от Т. Г. с адрес гр.София, водач кат.В стаж 8г., който напуска мястото на ПТП и л.а.”Мазда Премаци” собственост на Р. З. от гр.Враца, управляван от Н. В. от гр.Враца.
Убити и ранени – няма.
Щети по МПС – 300лв.Щети извън МПС – няма.
Причини: отнемане на предимство от водача Т.Г. и напускане на ПТП.

Водача Н.В. е изпробвана за алкохол с тех.средство „Алкотест Дрегер”7410.Пробата е отрицателна. На водача Т.Г. е съставен акт.

Няма коментари:

Публикуване на коментар