Бисквитки

петък, 14 февруари 2014 г.

Десислава Терзиева: Над 100 млн. лв. се инвестират чрез ОП „Регионално развитие“ за изграждането на 62 центъра за настаняване от семеен тип


Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева откри във Враца нов Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи в неравностойно положение. Стойността на проекта е 2,6 млн. лв., осигурени от Оперативна програма „Регионално развитие“.
Над 100 млн. лв. се инвестират чрез програмата за изграждането на 62 центъра за настаняване от семеен тип на територията на цялата страна, подчерта в своето изказване министърът. Терзиева сподели, че като майка осъзнава, че тези центрове не могат да заменят домашната среда и уют, но целта на държавата е да създаде за децата възможно най-добри условия, за да се почувстват като у дома. В иновативния социален комплекс ще се осигурят подходящите условия за възпитанието, обучение и интеграция на 44 деца и младежи.
Министър Терзиева даде символичен старт и на изграждането на най-новия проект на община Враца за зелена и достъпна градската среда. Близо 5 милиона лева от Оперативна програма „Регионално развитие“ ще се инвестират за изграждане на зелени площи, обновяването на парк „Хижата“ и изграждане на спортни и детски площадки. С този проект инвестициите по програмата на територията на гр. Враца достигат до 26 млн.лв. Общият ресурс предоставен по проекти в област Враца чрез ОП „Регионално развитие“ достига 50 млн. лв., обобщи Терзиева.
На въпроси на медиите за лошото състояние на бул. „Васил Кънчов“ в град Враца, част от международния път Е-79, министърът разясни, че ще започнат поетапни ремонти на участъка, след като лятото бъде пуснат в експлоатация, изграждащият се обход на града. Финансирането ще бъде осигурено от спестените средства от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар