Бисквитки

четвъртък, 28 ноември 2013 г.

Крими хроника


         За времето от 22.30ч. на 27.11.13г. до 02.30ч. на 28.11.2013г., на територията РУП-Враца  е проведена полицейска операция с цел:  контрол и проверка за неправомерно престояване и паркиране на МПС пред увеселителни заведения и други обществени места. Установяване на малолетни и непълнолетни лица в нощните увеселителни питейни заведения. Проверка за наличие на стоки без акцизен бандерол. Повишаване чувството за сигурност на гражданите, противодействие на битовата престъпност, кражби на животни, от частни домове и превантивни мерки срещу престъпления от всякакъв вид. Противодействие на незаконния добив, транспортиране и съхранение на дървен материал.  Проверени са 4 заведения и 37 лица. Констатирани са 2 нарушения, съставен е един акт по  ЗБЛД,  една глоба с фиш.
         На 25.11.2013г.,  в РУП- Козлодуй е получено съобщение от оператор на частна охранителна фирма, който съобщил за нарушение на охраняван от фирмата обект -хранителен магазин в гр.Козлодуй. От проведените ОИМ и ПСД е установено, че две лица от гр.Козлодуй проникнали в обекта и извършили кражба на цигари. Лицата са установени: Л.М./33г./ и М.Й./32г./
На 27.11.2013г., в гр.Козлодуй при проверка на лек автомобил „Ланча”, в жабката на колата е открит газ-сигнален пистолет и боеприпаси за него. Автомобилът е бил управляван от лицето  Л.М./33г./ от гр.Козлодуй. Образувано  е дознание.
 След ОИМ за извършена кражба на 40 лева от Газ-станция в гр.Оряхово,  извършена 02.11.2013г. е установено, че извършител е лицето П.П./38г./ гр.Оряхово.
         По време на операция по линия „Незаконни притежания на оръжия и боеприпаси”, в частен дом в село Софрониево  е открита  и иззета самоделна пушка  и боеприпаси за нея. Образувано  е дознание.
На територията на РУП-Роман е проведена СПО за незаконна търговия и разпространение на акцизни стоки без български акцизен бандерол. Проверките са извършени съвместно със  служители от „Агенция Митници”.  На Общински пазар-Роман е извършена проверка на лицето  Б.Ж./30г./ от с. Буковлък, в което  са намерени и иззети 2,300 кг. пакетиран тютюн без акцизен бандерол. 
След ОИМ за кражба на мобилен телефон, извършена на 20.11.2013г. в гр.Враца  е установено, че кражбата е дело на 15-годишно момче от гр.Враца.

Регионален говорител на МВР:
 Красимир Василев
                                                                         

Няма коментари:

Публикуване на коментар