Бисквитки

четвъртък, 28 ноември 2013 г.

Драматично-куклен театър – Враца спечели 4 награди

от поредното издание на международния театрален фестивал, организиран от театър „Алесандру Давила” в румънския град Питещ. Късно снощи проявата беше закрита, а журито обяви резултатите.
Спектакълът „Боб” от Елин Рахнев печели наградата за най-добро представление на фестивала. Творбата е режисирана от македонския режисьор Люпчо Горгиевски и е едно от най-новите заглавия в афиша на врачанския театър.
Спектакълът „Търговци на презервативи” от Ханох Левин с режисьор Борислав Чакринов пък печели приз за най-добра сценография.
Трупата на ДКТ – Враца може да се похвали и с 2 от най-ценните персонални отличия на фестивала в Питещ. Анастас Попдимитров беше обявен за най-добър актьор в проявата, а специалната награда на журито е присъдена на Йоана Поповска. Персоналните награди на Попдимитров и Поповска са за участието им в „Боб” от Елин Рахнев.
Припомням, че наградите в Питещ са поредното признание за врачанската трупа. „Боб” вече беше отличен с голямата награда на международния фестивал на НЕТА във Враца през май т.г., а си тръгна и с награда на критиката от международния фестивал „Ристо Шишков” в Струмица, Македония.
Румяна Мерджанска и Огнян Симеонов взеха съответно трета награда за женска и втора награда за мъжка роля от НФМТФ – Враца 2013 заради участието си в „Търговци на презервативи”.


ПРОГРАМАТА

30.11.`13 г. – събота в Камерна зала от 10.30 часа
„Хитър Петър” от Панчо Панчев

02.12.`13 г. – понеделник в Камерна зала от 19 часа
„Шекспир – събрани съчинения” от Джес Адам Даниъл

03.12.`13 г. – вторник в Камерна зала от 19 часа
„Съвсем проста история” от Марина Ладо

04.12.`13 г. – сряда в Камерна зала от 18 часа
„Съвсем проста история” от Марина Ладо

05.12.`13 г. – четвъртък в Камерна зала от 10.30 часа
„Обувки за щастие” по братя Грим

05.12.`12 г. – четвъртък в Камерна зала от 18.30 часа
„Сладкиш от любов” по Карло Голдони

07.12.`13 г. – събота в Камерна зала от 10.30 часа
„Обувки за щастие” по братя Грим



Няма коментари:

Публикуване на коментар