Бисквитки

четвъртък, 10 октомври 2013 г.

Крими хроника

На 09.10.2013г., в 17.50ч. в РУП-Враца е получено съобщение, че на същата дата около 17.00ч. в ж.к. „Младост, гр.Враца, две лица с маски на лицата,  на възраст около 9-14 години, повалили на земята 10-годишно момче и отнели от него чанта,  в която имало мобилен телефон и връзка ключове. След бързи ОИМ нападателите са заловени, две лица на възраст 12г. и 14г.
На 02.10.2013г., в РУП Враца е постъпила жалба от жител на село Баница, който заявил, че от постройка в двора на имота му, неизвестно лице е откраднало електромотор от циркуляр. След ОИМ  е установено, че кражбата  е извършена от лицето  В.В./30г./ от село Баница.
След ОИМ и ПСД по сигнал от 06.07.2013г., за кражба на мобилен телефон от пункт за изкупуване на черни и цветни метали в гр. Враца  е установено, че  извършител на кражбата  е лицето М.В./23г./ от гр.Враца.
След ОИМ по сигнал за откраднати: циркуляр, скоростна кутия от лек автомобил и ръчна метална количка от двора на частен имот  в село с.Галатин, е установено, че извършител е лицето А.А./56г./ от с.Пудрия.
         На 09.10.13г.,  в РУП-Бяла Слатина  е получено съобщение от жител на село Търнак, който заявил, че на 08.10.13г. около 12.00ч., неизвестно лице  е простреляло  и умъртвило кучето му. Образувано  е досъдебно производство.

На 09.10.13 г.,  в РУП-Б.Слатина е получено съобщение, че от необитаема къща  в село Попица, неизвестно лице  е извършило кражба на домакински съдове  и завивки. След бързи ОИМ  е установено, че кражбата  е извършена от лицето Д.Р./31г./ от с.Попица.
 След проведени бързи ОИМ по сигнал за кражба на 320 лева от къща  в село Алтимир,  е установено, че извършител  е лицето А.П./20г./ от с.Търнава.
 На  09.10.2013 г. в гр. Козлодуй, по време на   съвместна проверка   на служители на РУП Козлодуй и „Митници”- Лом,   в пристройка до магазин  са намерени  и иззети  168 кутии цигари   от различни марки, без акцизен бандерол.   По  случая  е образувано  дознание.
На територията на РУП-Роман е проведена  СПО за незаконна търговия и разпространение на акцизни стоки без български акцизен бандерол. Лом.
Проверени  са 4 обекта и 2 лица. В къща в гр.Роман са намерени и иззети 140 кутии  цигари от различни марки, без български акцизен бандерол.
На градския пазар в гр.Роман, в лицето Н.Ж./20г./ от с. Буковлък, са намерени  и иззети  5 пакета с  нарязан тютюн.
Около 08:20ч. на пътя с.Вировско- гр.Враца,  катастрофира като се преобръща  лек автомобил  „Опел Корса”, управляван от И.К./66г./, живущ в с.Вировско. Водачът е настанен в болницата  в гр. Враца.
 Регионален говорител на МВР:
      Красимир Василев
                                                                         


Няма коментари:

Публикуване на коментар