Бисквитки

сряда, 9 октомври 2013 г.

ТЪРСИ СЕ НАЙ-ДОБРИЯТ КЛИП “С ВЕЛОСИПЕД В ГРАДА”

До 15 октомври любителите на велосипедите могат да вземат участие в конкурс за най-добър клип на тема С велосипед в града. Надпреварата е организирана от регионалния екологичен център за Централна и Източна Европа в България.
Целта на конкурса е избор на видео-клип, който по най-добър начин да даде различен и интересен поглед върху карането на велосипед в градска среда и така да се насърчи използването на велосипеди сред всички групи на обществото като средство за ежедневно придвижване в града.
Максималната продължителност на творбата трябва да е до 3 минути.
Състезанието е в рамките на проект "Повече велосипеди в малки и средно големи населени места в Централна и Източна Европа –
mobile 2020".

Повече за регистрацията, изискванията към видеото и наградите:


Стартира международен конкурс Не хвърляйте храната

„Не хвърляйте храна (хранителни отпадъци)” е темата на 23-тият Международен конкурс за детска рисунка, организиран от Програмата на ООН по околна среда (UNEP). Подтемите са „Пазете планетата – не хвърляйте храна. Неразумното отношение към храната е неразумно отношение и към планетата”.
Организаторите отправят покана към децата от целия свят да изпратят своите рисунки до съответния за техния регион офис на
UNEP.
Участниците трябва да изпратят своите рисунки до 15 март 2014 г.
За повече информация посетете сайта на UNEP www.thinkeatsave.org.
Международният конкурс за детска рисунка, посветена на околната среда, се организира всяка година от Програмата за околна среда на ООН (United Nations Environmental Program, UNEP), базираната в Япония Фондация за световен мир и околна среда (FGPE), корпорациите Байер и Никон.
Конкурсът се провежда от 1991 г. и в него са участвали повече от 3 милиона рисунки на деца от над 150 държави.

 
08.10.2013 г.

Пресцентър РИОСВ - Враца

Няма коментари:

Публикуване на коментар