Бисквитки

четвъртък, 10 октомври 2013 г.

На 1 ноември – Ден на будителите се отбелязва и 200 години от успението на Св. Софроний Врачански.

По този повод Областна администрация – Враца, съвместно с Община Враца, Врачанската Митрополия, РИМ Враца, РИО Враца и директорите на СОУ „Христо Ботев“ и НУ „Св. Софроний Врачански“ подготвят програма за отбелязването на именитата дата.
Честването на 200 години от смъртта на Св. Софроний – епископ Врачански се провежда под патронажа на вицепрезидента Маргарита Попова.
На работна среща, състояла се на 10.10. 2013  в сградата на Областна администрация – Враца, продължи да се дискутира сценарият за отбелязването на годишнината, предложен на среща, провела се миналата седмица.
На срещата присъстваха зам. областният управител Иван Даков, Галина Евденова - началник на РИО Враца, Илия Стоянов – директор на РИМ Враца, Антония Сиракова - директор на СОУ „Св. Софроний Врачански“, Виктор Кръстев - директор на СОУ „Христо Ботев“. Поради ангажираността на Негово Преосвещенство Траянополски Епископ Киприян и кмета на Враца инж. Николай Иванов, на тяхно място присъстваха представител на Врачанската Митрополия и зам. кмета Красимир Богданов.


Стиляна Стоянова

PR - Областна администрация - Враца

Няма коментари:

Публикуване на коментар