Бисквитки

петък, 23 август 2013 г.

СИГНАЛИ ЗА ИЗВЪРШЕНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ



На 22.08.2013г. в ОДЧ на РУП-Мездра е получено съобщение от жител на гр.Мездра, че за времето от 01:00ч. до 08:30ч. на 22.08.2013г. НИ е увредил като е срязал четирите гуми и е счупил предното панорамно стъкло на собствения му лек автомобил „Алфа” Ромео 147, паркиран на паркинг в гр.Мездра.
Образувано е  ДП по описа на РУП-Мездра за престъпление по чл. 216, ал.1 от НК.
В РУП-Мездра е образувана преписка по повод подадена жалба от жител на гр. Мездра, че за времето от 27.06.2013 г. до 03.08.2013 г., неизвестно лице е счупило стъкло на прозорец на приземен етаж на къщата му, след което е проникнало в нея и е извършило кражба на 1  комплект „Гедоре”, комплект от 3  пили за дърво, 1 електрическа самобръсначка, комплект от сребърни прибори за хранене, отоплителна печка , кафе-машина, газова бутилка от 5 л., 1  фритюрник,  2  душ-батерии, 1  тостер, 1  ръчна механична машина за рязане на хляб, 1  медна фруктиера и др. вещи на обща стойност около 100 лв.
От проведените ОИМ се установи, че извършител е Т. У., жив. гр. Мездра, криминално проявен и осъждан. Част от вещите са намерени в извършителя, който ги е предал с протокол за доброволно предаване и са върнати на собственика срещу разписка. 
При извършена полицейска проверка в частен дом, находящ се в с. Хърлец, обитаван от М. Б., криминално не проявен, в джоб на панталона му е открито найлоново пликче с намираща се в него суха тревиста маса, която след извършен наркополеви тест реагира на канабис.
По случая в РУП Козлодуй е образувано ДП.
На  на паркинг до село Очин дол извън пътната мрежа  л.а. „Ситроен „  Ц3 собств. и управляван от А. И., от гара Лакатник, обл.София при отклонение на вниманието си  се блъска в дърво в дясно на пътя намиращо се до паркинга.Н
            Убити и ранени няма.Няма употреба на алкохол от страна на водача .
            Щети по автомобила за около 300 лв. Съставен акт по ЗДвП и издаден протокол за ПТП.
На 22.08.13г. около 18.27ч. в гр. Враца, катастрофират като се блъскат спец. а-л  ”Татра” 815 управляван от Д. А., от гр.Враца, водач кат. „Д,Е”, стаж-15г., и л.а.”Форд” Фокус  управляван от П. П., от гр.Враца, водач кат. „В”, стаж-6г.
            Убити и ранени няма.Щети:500 лв.
            Причини:преминаване през кръстовището с работещ и включен звуков и светлинен сигнал от страна на водача на спец. автомобил без да се е убедил, че може да премине безопасно.
            Водачите са изпробвани за употреба на алкохол с техн. средство „Дрегер-Алкотест”7410, който е отчел отрицателни резултати. На водачите са съставени актове.
           
На 22.08.13г. около 13.05ч. в гр.Враца, катастрофира като се блъска л.а.”Хюндай” Санта Фе  управляван от Т. К., от гр.Враца, водач кат. „В”, стаж-8г., като отнема предимство на стъпилото и преминаващо по пешеходна пътека тип „Зебра” дете с велосипед К. Й., на 6г. от гр.Враца.
            Убити няма. Леко ранено е детето получило охлузвания на крака.
            Причини:движение с несъобразена скорост от страна на водача на а-ла.
            Водача е изпробван за употреба на алкохол с техн. средство „Дрегер-Алкотест”7410, който е отчел отрицателен резултат. Съставен Акт.

На 22.08.13г. около 19.00ч. в гр. Враца, катастрофират като се блъскат л.а ”Пежо” 406 с управляван от С. Н., от гр.Враца, водач кат. „В”, стаж-3г., и л.а.”Рено” Меган управляван от А. В., от гр.Враца, водач кат. „С”, стаж-20г.
            Убити и ранени няма.Щети:20 лв.
            Причини:неправилно движение назад от водача Н.
            Водачите са изпробвани за употреба на алкохол с техн. средство „Дрегер-Алкотест”7410, който е отчел отрицателни резултати.

ДРУГИ
На 22.08. 13г. в 09.45ч. на път I-1, Е-79 с посока на движение Враца-Мездра екип на Група „ПП” спират за проверка л.а. „БМВ” теглещ л.а.”Ландровер” Фрилендер управляван от  А. Д., от гр.Ботевград. При извършената проверка за алкохол с техническо средство Дрегер Алкотест 7510, уреда е отчел положителна проба от 0.97 промила. Съставен е акт и издаден талон за медицинско изследване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар