Бисквитки

четвъртък, 22 август 2013 г.

НАРУШЕНИЯ И ПРЕСТЪПЛЕНИЯ


На 21.08.2013г. в 21.08ч. в РУП-Враца е получено съобщение  от Е. И. С. жив.гр.Враца, които е заявил , че на същата дата около 20.30ч. пред къщата му която се намира във Врачански лозя ,неизвестни лица са му нанесли побой.В следствие на побоя  са му счупени три броя ребра в областта на гръдният кош -престъпление по чл.129 ал.2 вр.ал.1. от НК
Савов е настанен за лечение в ХО при МБАЛ „Хр.Ботев” гр.Враца без опасност за живота.
По случая в РУП-Враца е образувано ДП.    
B 08:00 ч. в РУП-Мездра е получен сигнал от Т. С. Ц. с. Царевец, който съобщава, че за времето от 18.08.2013 г. до 20.08.2013 г. неизвестно лице е демонтирало метална решетка с размери 0,60/0,70 м. от прозорец на неизползвана и не оборудвана църква в селото. На място е изпратена ДОГ, като е установено, че след демонтиране на металната решетка е проникнато в църквата, но не са констатирани липси или повреди. По случая в РУП-Мездра е образувана преписка.

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

От проведените ОИМ по ДП образувано по повод извършена кражба на 1бр. мъжки кон,  собственост  на А. И. М. от с.Малорад, се установи ,че извършители на деянието са В. А. И. с.Малорад, Б. А. Т. с.Малорад - криминално проявен за кражби и К. Б. Г. с.Малорад. Коня е намерен и върнат на собственика.
Oт телефон 112 е получено съобщение от лицето А. Г. М. от с. Селановци, която е заявила, че от чанта находяща се в стая  на вторият етаж на домът и е извършена кражба на 25.00 лв. и купони за хляб.
От извършените ОИД е установено, че извършител на деянието е лицето А. Г. Д. от гр. Оряхово, криминално проявен, осъждан. Част от сумата е предадена от извършителя и върната на тъжителката.
 На 21.08.2013 год. в 14.05.ч. в с.Крушовица служители на РУП-Оряхово на в хранителен магазин на  ЕТ в присъствието на продавача М. П. Н. от с.Крушовица , са извършили проверка в хранителният магазин в един от рафтовете  бяха открити 23 бр.кутий цигари марка”МАRВLЕ” без български акцизен бандерол. М. П. Н.  ги е предала с протокол за доброволно предаване.
Образувано е ЗМ по описа на РУП-Оряхово
На територията на РУП-Роман при провеждане на  СПП за незаконна търговия и разпространение на акцизни стоки без български акцизен бандерол в гр. Роман, при извършване на полицейска проверка на С. Г. Ч. от с. Буковлък, е установено, че същия извършва търговска дейност, като продава нарязан /насипен/ тютюн без български акцизен бандерол. Установени и иззети са 4 кг. такъв тютюн пакетиран в 23бр. найлонови пакета.
Образувано е ЗМ по описа на РУП-Роман.
B 21.55ч.гр.Враца екип на ППД при РУП-Враца спират за проверка л.а Дайхатсу -Фероза,управляван от К. С. Н. жив гр.Враца. При извършената проверка за алкохол с техническо средство Алкотест Дрегер, уреда е отчел положителна проба 1.56 промила. Съставен му е АУАН по ЗДвП и издаден талон за медицинско изследване. Водача  е дал кръв за лабораторен анализ в ЦСМП-Враца и е задържан в РУП-Враца за срок от 24ч.
В  РУП-Враца е образувано ДП 
На 21.08.2013 г. около11,40 ч. в гр.Враца , катастрофират като се блъскат л.а Сузуки Лиана,управляван от Й. В. Ц.,гр.Враца , л.а Пежо 206,управляван от П. И. Ц.,гр.Мездра и л.а.Шевролет Колеос,управляван от Н. П. А.,гр.Враца.
Убити и ранени няма.Щети-200 лв.
Причини-неспазване на дистанция от водача Й. В. Ц.
Пробите за алкохол са отрицателни.
 Oоколо18,40 ч. в гр.Враца , катастрофира като се блъска в ляво по посока на движението в крайпътно дърво л.а.”Нисан Кашкай,собственост и управляван от Н. Г. И.,гр.Враца.
Убити и ранени няма.Щети по МПС-3000 лв.Извън МПС-250 лв.
Причини-несъобразена скорост с интензивността и характера на движение.Пробата за алкохол е отрицателна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар