Бисквитки

понеделник, 19 август 2013 г.

Две секунди отделиха Дамян Петров от златото



Във варненския квартал „Аспарухово” днес завърши третия последен кръг от Държавния шампионат по автомоделизъм за радио модели с висока проходимост в класовете „Бъги”. 25 състезатели от 7 отбора се съревноваваха в класовете „Бъги 1:8”, „Тръги”, „Бъги 1:5” и „Електробъги”.
В кралския клас „Бъги 1:8” над всички бе козлодуйския ас Марио Вутов, който в 45 мин. финал завъртя 99 обиколки, следван от Димитър Лесковски „Хоби Дик” София с 95 обиколки и Теодор Трънчев Шумен 94 обиколки. Шести в този клас завърши шефа на отбора на АЕЦ Козлодуй Румен Драганов със 79 обиколки. В клас „Електро Бъги 1:8” Екатерина Валериева от АЕЦ Козлодуй показа видимо израстване в управлението на автомодела и финишира първа с постижение 20 обиколки за 10 стартови минути.
В клас „Тръги” шефа на шуменския клуб Юрий Трънчев нямаше конкуренция и в 30-сет мин. финал постигна резултат от 69 обиколки. Най-драматичен се оказа последния 30 мин. финал в клас „Бъги 1:5”. Организатора на състезанието Светослав Янакиев от СКРУМ - Варна в последните минути за малко да загуби състезанието, но завърши първи с 65 обиколки. Със същите обиколки , но с две наказателни секунди повече, втори се класира Дамян Петров от СТМК Враца.
Победителите бяха наградени с плакети и грамоти.

Няма коментари:

Публикуване на коментар