Бисквитки

вторник, 20 август 2013 г.

СИГНАЛИ ЗА ИЗВЪРШЕНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ



На 19.08.13г. в 07.22ч. в РУП-Враца е получено съобщение от жител на гр.Враца, който е заявил, че за времето от 18.30ч. на 18.08.13г. до 07.10ч. на 19.08.13г. Н.Л. противозаконно е отнело л.а „Фолксваген” Голф 4 собственост на Н. А., от гр.Враца. Автомобила е производство 2000г. и има застраховка пълно авто-каско на стойност 4 000 лв. Същия е бил  паркиран на не охраняем паркинг в гр.Враца.
По случая в РУП-Враца е образувано ДП.
B 07.16 ч. от тел.112 в РУП Оряхово е получено съобщение от жителка на с.Крушовица, че НЛ след като е прескочило през ограда и  е отключило с оригиналния ключ врата на  стопанска постройка е извършило кражба на електрическа косачка и 10 литров газов котлон  на стойност 100 лева.
Образувано е ДП.
РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
От проведените ОИМ по ДП образувано по повод извършена кражба на мобилен телефон, собственост  на И. Ц., от гр.Б.Слатина, се установи ,че извършител на деянието е Р. М. от с.Търнак. Телефона обект на кражбата  е намерен и иззет.
На 19.09.13г. в сградата на РУП-Б.Слатина се е явила жителка от гр.Б.Слатина, която  е заявила за изчезнала чантичка от пейка в ЦГЧ. По данни на тъжителката в чантичката са се намирали 1 мобилен телефон , сумата от13 лв., лични документи  и ключодържател с ключове.
От проведените БОИМ се установи, че извършител на деянието  е В. Г., от с.Градина, обл.Плевен, криминално проявен  и осъждан. Вещите са предадени доброволно и върнати на собственика с разписка.
По случая е образувана проверка.

На 19.08.13 г. около 16.00 ч.в с.Враняк в домът на Д. П., се извърши претърсване и изземване, при което се намериха  и иззеха 4  стръка растения  с различна височина, които при извършеният полеви наркотест реагираха на „Канабис”.Общото тегло на зелената листна маса е 3.150 грама. Намери се и се иззе  820 гр. суха зелена листна маса която при извършеният полеви наркотест реагира на „Канабис”.
            Започнато е ДП по описа на РУП-Б.
На 08.07.2013 г. в РУП – Мездра е получена жалба от жител на гр. София, за извършена  кражба на мобилен телефон негова собственост, на стойност 809 лв. от питейно заведение в гр. Мездра. По случая в РУП – Мездра е образувана преписка.
            В хода на извършената проверка е установено, че се касае за друго  престъпление по НК. като извършител на гореописаното деяние е В. И. от с. Руска бела,. Мобилният телефон е предаден с протокол за доброволно предаване и върнат на  собственика срещу разписка.
В бюлетин на ОДМВР-Враца е съобщено, че на 06.08.2013г в 15:00 часа в ОДЧ на РУП-Мездра е получено съобщение от Ц. С., от с. Ребърково, че около 14.00ч. на същата дата, непознато за нея лице й се е обадило по домашния телефон, като се е представило за лекар от болница в гр.Ботевград. Същия й е казал, че дъщеря й е пострадала при катастрофа и е необходимо да плати сумата от 3000 лв. за извършване на операция. След около половин час в дома й е дошъл мъж, който се е представил за доктор и С. му е предала сумата от 3100 лв. в найлонов плик.
От проведените ОИМ и ПСД се установи, че извършител е  К. Д., от гр.Севлиево, криминално не проявен. Същият е задържан за срок от 24 часа в РУП-Мездра.
От проведените  ОИМ и ПСД по ДП по описа на РУП Козлодуй за извършена кражба на мобилен телефон и сумата от 300 лв. станала на 10.04.2013 г. от домът на И. И., жив. с.Бързина, се установи, че извършител на престъплението е В. Й., жив. с.Бързина. Мобилния телефон обект на кражбата е предаден с протокол за доброволно предаване и се намира на съхранение в РУП-Козлодуй.
На 19.08.2013 г. в РУП Оряхово е получена жалба от жител на с.Остров, че от пасище е извършена кражба на женско .
От проведените ОИМ се установи, че извършител на кражбата е А. М., от с.Остров, криминално проявен.Телето е намерено и върнато. 
B РУП Оряхово е получена жалба от жител на гр.Оряхово, за извършена кражба на декоративни играчки за украса на двор.
От проведените ОИМ се установи, че извършител на кражбата е В. В., от гр.Оряхово, криминално не проявена.Играчките са намерени и върнати на собственика.                                            
На 19.08.13г. около 12.00ч. в гр.Враца катастрофира л.а.”Пежо” 405 , управляван от А. А., от гр.Враца, водач кат. „В”, стаж-25г., като блъска паркираният л.а.”Ф-н” Поло .
            Убити и ранени няма.Щети: 100 лв.
            Причини: след като паркира водача не взема мерки и МПС-то потегля само.
      Водача е изпробван за употреба на алкохол с техн. средство „Дрегер-Алкотест”7410, който е отчел отрицателен резултат.
На 19.08.2013 г. в 20.05 ч. в гр.Козлодуй л.а. „Ситроен Сахсо”, собственост и управляван от Д. Н. от гр.Козлодуй, поради движение с несъобразена скорост с характера и интензивността на движението губи управление над автомобила и блъска паркираните леки автомобили „Мазда 323” и  „Форд Мондео”.
Убити и  ранени няма. Щети в процес на изясняване.
Водача е изпробван за употреба на алкохол с техн. средство “Алкотест Дрегер 7410, като уреда е отчел 1,76 промила в издишаният въздух.Издаден е талон за мед изследване. Съпроводен е до ФСМП – гр.Козлодуй, където е отказал да даде кръв за лабораторен анализ.

Няма коментари:

Публикуване на коментар