Бисквитки

петък, 19 юли 2013 г.

Крими хроника



На 18.07.2013г., около 22:00ч. в с.Върбица катастрофират: лек автомобил  „Пежо”,  управляван от П.П./46г./ от гр.Враца и лек автомобил ”Пежо”,  управляван от В.Д./22г./ от гр.Враца.  Пробата за алкохол на водача П.П. е положителна- 1,16 промила.
След ОИМ за кражба на мобилен телефон собственост на жител на село Згориград е установено, че кражбата  е извършена от лицето Ц.Ц./23г./  от гр. Враца.
На 18.07.2013г., в УП”Дъбника” е приета жалба от жител на село Девене, който заявил, че от имота му  е извършена кражба на: 13 броя поцинковани ламарини, 3 топа с оградна мрежа, 3  пружини от легла, поцинкована кофа, метална лейка за поливане, метален варел, медена серпентина за казан за варене на ракия. След ОИМ е установено, че кражбата  е извършена от  криминално проявеното и осъждано за кражби лице П.Ц./61г./ от село Девене.
На 19.07.13г., в 00.01ч. в гр.Враца е спрян за проверка  лек автомобил „Фолксваген”, управляван от С.Ц./39-годишна/ от гр. Враца. Пробата за алкохол е положителна- 0,77 промила. 
На 18.07.13 г., в къщата на 59-годишен жител на село Нивянин, полицейски служители са намерили  и иззели 8 растения(канабис)със средна височина 1.40 м. Образувано  е досъдебно производство.
На 18.07.13 г., полицейски служители са извършили претърсване  в къща в село Нивянин, обитавана от 21-годишен. Намерени  и иззети са  32 растения(канабис)  със средна височина 2.20 м. Образувано  е дознание.
 В гр. Б.Слатина е спрян за проверка товарен автомобил ”Форд”,  управляван от М.Х./77г./ от гр.Б.Слатина. В автомобила са открити около 4 куб. м. дърва, за които няма документ за превозването им, както  и необходимата маркировка.  
На територията на  РУП -Бяла Слатина е  проведена специализирана полицейска операция с цел: ефективно противодействие на престъпността, осъществяване контрол по спазване на правилата за движение по пътищата, установяване и задържане на извършители на противно обществени деяния и осигуряване на добър обществен ред. Извършени са 8 проверки на търговски обекти, МПС,  20 лица. Констатирани са 5 нарушения, за които са съставени 3 акта по ЗДвП и 2 акта по ЗБЛД.
На 18.07.2013г., около 12.10ч. в гр.Б.Слатина катастрофират: товарен автомобил „Хонда”, управляван от И.Г.43г./ от гр.Пловдив и мотопед управляван от Б.Б./22г./ от гр.Б.Слатина. Пробата за алкохол на водача Б.Б. е положителна- 2,31  промила.  Образувано   е дознание.
Около 21.45 ч. в гр.Б.Слатина, лек автомобил „Рено”, управляван от И.Е./32г./ от гр.Б.Слатина, блъснал 6-годишно момче, което пресичало пътното платно. Пробата за алкохол на водача  е отрицателна. Детето  е прегледано   в болница.
  На територията на РУП  Мездра е проведена специализирана полицейска операция с цел: контрол по спазване на    Закон за храните Проверени са  6 търговски обекта, 6 МПС,  5 лица. За различни нарушения са съставени 4 акта. Иззети са  10 кутии със заготовки за цигари с филтър  и 0.5кг. тютюн.
На торията на гр.Роман е проведена специализирана полицейска проверка по време на кОколо 02:30ч. на пътя гр. –Враца-гр.Оряхово(разклона за село Веслец) в крайпътна канавка се преобърнал лек автомобил ”Форд Фиеста”, управляван от К.Й./22г./ - неправоспособен водач от с.Тишевица. Ранени са водача и тримата му спътници, всичките са настанени за лечение  в болницата  в гр. Враца. Водачът не е изпробван за алкохол, защото напуснал мястото на катастрофата.
Регионален говорител на МВР:
/Красимир Василев
                                                                         

Няма коментари:

Публикуване на коментар