Бисквитки

вторник, 25 юни 2013 г.

ДЕН НА ЕНЕРГЕТИКА




На 22 юни 2013г. енергетиците в Козлодуй отбелязаха своя професионален празник – Деня на енергетика, с редица спортни и културни мероприятия. Пред Спортно-оздравителния комплекс бяха наградени победителите от спортните състезания, проведени по повод празника.
 Веднага след това главният технолог на 5 енергоблок - Янко Тошев, който е носител на тазгодишното отличие "Енергетик на годината" на Браншовата камара на енергетиците, по традиция засади поредното дръвче в Алеята на атомната централа в град Козлодуй.
Празникът продължи пред Народно читалище храм-паметник „Христо Ботев“ с изпълнения на вокална група „Робинзон” към Дом на енергетика, както и на състава за модерен балет към културния дом.
Ръководството на проектната компания „АЕЦ Козлодуй – Нови мощности” ЕАД също допринесе за празничната атмосфера на празника, като зарадва присъстващите с изпълнения на детска вокална група „Шоколадче”, гр. Лом, а малко по-късно и с народни танци, изиграни от танцов състав за изворен фолклор „Ломски ритми“, гр. Лом.
Заместник изпълнителните директорите на АЕЦ „Козлодуй“ – Александър Николов и Мария Илиева връчиха почетни статуетки на специалистите, получили званието "Най-добър" в основните професионални направления в дейността на Централата.
 Допълнителна награда за цялостен принос в популяризирането на ядрената енергетика - званието „Жена-енергетик 2013г.” на Сдружение „Жените в ядрената индустрия - България” получи инж. Катя Минкова, една от учредителките на „WIN България”.

 След церемонията по награждаването, организаторите зарадваха хората, събрали се на площада, с изпълненията на трио „Сопрано”, както и на „Академичен фолклорен ансамбъл” при Студентски дом, гр. София и танцовият състав за изворен фолклор „Ломски ритми”, гр. Лом. Истински фурор предизвика появата на една от най-добрите певици на българската поп сцена - Мария Илиева, която разпя присъстващите на празника и радваше до късно вечерта със своите хитови песни.





Няма коментари:

Публикуване на коментар