Бисквитки

четвъртък, 27 юни 2013 г.

СИГНАЛИ ЗА ИЗВЪРШЕНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ



            На 26.06.2013г. в РУП Враца е получено съобщение от Р. Т. от гр.София, , която е заявила, че при извършване на външен оглед на халета в производствената база е забелязала срязани пломби и счупени катинари на складове.
            Изпратена е ДОГ, която е извършила оглед на място, като е установено, че за времето от м.Август 2012г. до настоящия момент Н.И. чрез взломяване на катинари и срязване на пломби е извършил кражба на множество части и елементи от машини, тръби от черни и цветни метали, медни проводници и др.  от складови помещения.
            По повод случая е образувано ДП. по описа на РУП – Враца.

На 26.06.2013г. в 17.40ч. в РУ”Полиция”-Враца е получено съобщение от Д. Ц. от гр.Враца кв.Бистрец, който е заявил, че за времето от 08.30ч. на 25.06.2013г. до 17.00ч. на 26.06.2013г. , НЛ е извършило кражба на ползваният от него мотопед „Диянг-Ди 50 А” син металик собственост на Г. Ц.  от гр.Враца, оставен без надзор в гр.Враца. Нанесената  щета по данни на тъжителя е около 300 лева.
По случая в РУ”Полиция”-Враца е образувано ДП.

На 26.06.13 г. в приемната на МВР в с.Бъркачево се е явил В. Т. от с.Попица, който е заявил ,че след като е бил на гости в с.Бъркачево в домът на Д. А.  от с.Бъркачево, му е извършена кражба на мобилен телефон  „Сони Ериксон”  на стойност 200 лева.Телефона се е намирал в автомобила  му паркиран пред домът.
Започнато е ДП.  по описа на РУП-Б.Слатина.

На 26.06.13 г. в приемната на МВР в с.Бъркачево се е явил Н. Ц.  от  гр.Б.Слатина, който е заявил ,че след като е бил на гости в с.Бъркачево в домът на Д. А.  от с.Бъркачево, му е извършена кражба на мобилен телефон  „Нокия 2720”  на стойност 250  лева и сумата от 120 лева.
Започнато е ДП.  по описа на РУП-Б.Слатина.

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ:
На 21.06.2013г. в РУП Враца е получено съобщение от И. П. от с.Три кладенци , който е заявил, че за времето от 21.00ч. на 20.06.2013г. до 06.30ч. на 21.06.2013г. Н.И. след използване на техническо средство е извършило кражба на метална порта с размери 3.00х1.50 м.. Нанесената щета е в размер на 80.00лв.
От проведените ИМ се установи, че извършител на деянието е Т. В. от с. Три кладенци. От Т. В. е снето сведение и е освободен. Вещта предмет на кражбата е намерена, иззета и върната на собственика.
По случая в РУП Враца е образувана преписка.

На 25.06.2013г. в УП „Криводол”е депозирана жалба от В. М. живуща гр.София, , която заявява, че за времето от 10.06.2013г. до 24.06.2013г. Н.Л. чрез взломяване на входната врата на стопанска постройка е извършило кражба заводска фуражомелка „Българско производство” с монтиран на нея ел. двигател на стойност 500лв.
От проведените ОИМ се установи, че извършителите на деянието са: А. И. от с.Галатин и М. А. от с.Галатин. Фуражомелката е продадена на Г. Т. от с.Галатин. Г.Т. е предал фуражомелката с протокол за доброволно предаване.

На 24.06.2013г. в РУП-Враца е депозирана жалба от П. Л. от гр.Враца, която е заявил, че за времето от 14.00ч. до 14.15ч. на 21.06.2013г. НЛ, използвайки невниманието й е извършило кражба на мобилен телефон марка „Самсунг Галакси”. 
От проведените ОИМ се установи, че извършител на деянието е Е. Г. от гр.Враца,. Вещта, предмет на кражба е намерена и иззета. Е.Г. е разпитан и освободен. Преписката ще бъде изпратена в РП-Враца, с мнение за образуване на ДП.

На 24.06.2013г. в РУП-Враца е депозирана жалба от М. К. от гр.Враца, която е заявил, че за времето от 14.00ч. до 14.15ч. на 21.06.2013г. НЛ, използвайки невниманието й е извършило кражба на мобилен телефон марка „Самсунг Галакси”.  Щета, според тъжителя за около 300лв.
От проведените ОИМ се установи, че извършител на деянието е Е. Г. от гр.Враца,. Вещта, предмет на кражба е намерена и иззета. Е.Г. е разпитан и освободен. Преписката ще бъде изпратена в РП-Враца, с мнение за образуване на ДП.

На 27.06.13г. в 00.24ч.в гр.Враца авто-патрул спират за проверка лек автомобил „Ситроен Берлинго”,управляван от И.В. живуща гр.Враца. След извършената проверка на  И. В. с техническо средство Алкотест Дрегер 7410,същият отчита 1.48 промила на хиляда. На водача е съставен е АКТ по ЗДвП и издаден талон за медицинско изследване  . Същата  не е  дала кръвна проба за лабораторно  изследване.
По случая в РУ”Полиция”-Враца е образувано БП.
 
На 26.06.13г. към 22.15ч. в гр.Б.Слатина е получен сигнал от тел.112 за настъпило ПТП между два автомобила, Опел „Астра” собственост Б. Н. от с.Търнава и управляван от неправоспособният М. Х. от гр.Б.Слатина във паркираният  лек а-л „Опел Астра” собственост на Х. Х. от гр.Б.Слатина. Водача М. Х. е изпробван за наличие на алкохол с техническо средство Дрегер-Алкотест-7410,който е отчел положителен резултат 1.84 промила в издишаният въздух.Издаден е талон за медицинско изследване с който е дал кръв за химически анализ.Съставен е АУАН. М. Х. е задържан за срок до 24 ч. в РУП-Б.Слатина.
Уведомен дежурен прокурор и РП.          
Започнато е   бързо полицейско производство по описа на РУП -Б.Слатина.

В бюлетин на ОД на МВР Враца е съобщено, че на 24.06.2013г. в 18.15ч. в РУП Мездра е получено съобщение от З. К. от гр.София,за това ,че НИ след счупване на прозорец е проникнал в  домът й в с.Лютидол от където е извършил кражба на домакинска посуда,кабели и други метални вещи .
От проведените ОИМ е установено, че извършител е Е. Й. жив.гр.Мездра. Вещите обект на кражба са предадени с протокол за доброволно предаване от извършителя.
По случая в РУП-Мездра е заведена преписка ЗМ.

На 26.06.2013 г.  в гр. Козлодуй при извършена полицейска проверка от служители на  РУП - Козлодуй на личен  багаж на  В. М.  от гр.Козлодуй  , пътник в автобус по линия гр.София – гр.Козлодуй  са установени  и иззети   голямо количество кутии цигари без български акцизен бандерол.   .
По случая в РУП - Козлодуй е  започнато ДП.

На 26.06.2013 г. в 13.45 ч. в РУП – Роман е получено съобщение от К. Д., за това, че при извършена проверка от служители на фирма за електроразпределение на абонатна партида в с. Кунино е установено неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа, чрез монтиране на допълнителен ел. проводник на ел. таблото преди електромера, с което употребената ел. енергия не се отчита от същия.
От проведените ОИМ е установено, че извършител е В. И. от с. Кунино.
По случая в РУП – Роман е образувано ДП.

На 26.06.2013 г. в 14.40 ч. в РУП – Роман е получено съобщение от К. Д., за това, че при извършена проверка от служители на фирма за електроразпределемие на абонатна партида в с. Кунино е установено неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа, чрез монтиране на допълнителен ел. проводник на ел. таблото преди електромера, с което употребената ел. енергия не се отчита от същия.
От проведените ОИМ е установено, че извършител е М. К. от с. Кунино.
По случая в РУП – Роман е образувано ДП.

На 26.06.2013 г. на територията на РУП-Роман при провеждане на  СПП за незаконна търговия и разпространение на акцизни стоки без бандерол,се установи ,че  в гр. Роман на градския пазар, при извършване на полицейска проверка на С. Ч. от с. Буковлък е установено, че същия извършва търговска дейност, като продава нарязан /насипен/ тютюн без български акцизен бандерол. Установени и иззети са 3 кг. тютюн пакетиран в найлонови пакета.
Образувано е ЗМ по описа на РУП-Роман.
           
БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО:
Данни за станали ПТП
На 26.06.2013г. около 08:00ч. на път Е-79 Враца – Мездра катастрофира като блъска спрелия поради авария в дясно по посока на движението л.а. „Фолксваген Поло” собственост на С. Е. от гр.Годеч, а управляван от К. К. от гр.Враца, водач кат.”В” стаж 8г., л.а”Дачия” с румънски номера собственост и управляван от C. S. –Romania Craiova, водач кат.”В”, стаж 11г.
Убити и ранени – няма.
Щети по двете МПС за около 500лв.
Щети извън МПС – няма.
Причини:несъобразена скорост с пътните условия и интензивността на движение от водача C.S.
Водачите са изпробвани за употреба на алкохол с тех.средство „Алкотест Дрегер”7410. Пробите са отрицателни.

На 26.06.2013г. около 05:00ч. на път свързващ (E-79) и II-15 в посока гр.Оряхово катастрофират като се сблъскват т.а. с неизвестна марка и водач и прикачено полуремарке собственост на фирма от гр.София и л.а. „Пежо 205” собственост и управляван от С. Г. от с.Петлешково обл.Добрич, водач кат.”В”, стаж 50г.
Убити и ранени – няма.
Щети по МПС – 50лв.
Причини: недостатъчно безопасно разстояние при маневра изпреварване от неизвестния водач.

На 26.06.2013г.  около 22.05ч.  в гр.Б.Слатина, катастрофира като се блъска лек автомобил Опел „Астра” собственост Б. Н. от с.Търнава и управляван от неправоспособният М. Х. от гр.Б.Слатина във паркираният  лек а-л „Опел Астра” собственост на Х. Х. от гр.Б.Слатина.Водача М. Х. е изпробван за наличие на алкохол с техническо средство Дрегер-Алкотест-7410,който е отчел положителен резултат 1.84 промила в издишаният въздух.Издаден е талон за медицинско изследване с който е дал кръв за химически анализ.Съставен е АУАН.Христов е задържан за срок до 24 ч. в РУП-Б.Слатина.
Убити и ранени няма.
Щети по двете  МПС за около  200 лв.
Причини:Употреба на алкохол и неправоспособност.

На 26.06.2013 год.  в 07.20 часа  в  ОДЧ на РУП-Мездра е получено съобщение за станало ПТП на път с посока на движение с.Горна Кремена – с.Кален при което Автобус „Мерцедес” собственост на фирма, а управляван от Р. Р. жив.с.Крета, водач кат.”Д+Е” стаж 4 год., катастрофира в дясно от пътното платно по посока на движение. Няма употреба на алкохол.
           Убити и ранени:Няма
           Щети: 15 000 лева. Извън МПС няма щети.
Причини:Несъобразена скорост с пътните условия и релефа на местността – мокра пътна настилка и остър завой.
           По случая е образувано ДП.

На 26.06.2013 г. в 12.30 ч. в с.Ботево посока от с.Бързина към с.Ботево катастрофират като се сблъскват л.а. „Мазда 323” собственост на Г. Г. от гр.Козлодуй, а управляван от С. К. от гр.Оряхово и т.а. „Дачия – Логан” собственост на фирма от гр.Враца, а управляван от К. М. от с.Хайредин. Настъпва ПТП с материални щети по двата автомобила.
Убити и  ранени няма.
Причини несъобразено скорост с конкретните условия на видимост / остър завой / от страна на водача С. К..
Щети около 50лв.
Водачите са изпробвани за употреба на алкохол с техн. средство “Алкотест Дрегер 7410”, като уреда е отчел отрицателни проби в издишаният въздух.

Няма коментари:

Публикуване на коментар