Бисквитки

събота, 1 юни 2013 г.

Проведе се тържествена сесия на общинския съвет



Тържествено заседание на общинския съвет се проведе днес във Враца. На сесията присъстваха кметът инж. Николай Иванов, заместниците му Красимир Богданов, инж. Красимира Георгиева, инж. Николай Йорданов и Светозар Луканов, областният управител Пепа Владимирова, врачанският митрополит Калиник, гости от побратимените на Враца градове Серпухов – Русия, Бор – Сърбия и Вилньов льо Роа – Франция, а също делегации от Митра – Словакия, Долж – Румъния и Щип – Македония, народни представители, общински съветници, ученици и граждани.
            „За мен е изключителна чест да се обърна към всички вас с най-добри пожелания в  Деня на Враца. Този ден ни отвежда към славните страници от нашата история. Той откроява по безспорен начин нашето родолюбие, въжделенията и стремежите ни за бъдещето!  Денят на Враца е празник, който обединява усилията ни и ги насочва към това да работим всеотдайно за нашия град, за неговото настояще и бъдеще, да го превърнем в един истински дом и привлекателно място за работа, за живот и отдих. Гордеем се, че Враца е сред първите в страната по одобрени и финансирани проекти. С тяхната реализация разкриваме нови работни места, модернизираме публичната собственост и техническата инфраструктура и подобряваме условията за обучение, здравеопазване и социални услуги. С включването на заетите в проектите Община Враца се явява  един от най-големите работодатели за региона. Искам в днешния празничен ден да благодаря на всички вас, общинските съветници, за съвместната ни работа.  Вярвам, че и новоизбраните народни представители от нашия регион ще  присъединят своите усилия в решаването на проблемите на Община Враца и им желая успешен мандат! Ще продължим в добър синхрон и взаимодействие да работим с Областната администрация, със самочувствието и  отговорността на община с най-голям потенциал в региона” – каза в приветствието си кметът инж. Николай Иванов.
Тази година званието „Почетен гражданин на Враца” бе връчено на композитора и музикант Петър Карагенов, на дългогодишния хирург д-р Валтер Димитров, на педагога доц. д-р Златка Петрова и посмъртно на художника Людмил Младенов – Цвекето. Наградата, присъдена на художника, бе получена от сина му – Светлозар и внучката Людмила. Наградите на Враца за 2013 г. бяха присъдени на малките пианисти Мария Стоянова, Павел и Елица Стефанови и Радослав Цветанов, и на техния музикален педагог Олга Младенова, на плакатиста Тодор Митов и на двамата археолози доц. д-р Нарцис Торбов и Георги Ганецовски. Всички лауреати изказаха своята дълбока благодарност за признанието на врачани.
Даниела Хитова,
                                                                                  гл. експерт „Връзки с обществеността”
                                                                  Снимка Общиня Враца

Няма коментари:

Публикуване на коментар