Бисквитки

сряда, 29 май 2013 г.

Крими хроника


 На 27.05.13г., в РУП-Враца е получено съобщение, че в магазин в гр. Враца, неизвестно лице  е откраднало  10лв. от магазина.  След ОИМ и ПСД е установено, че извършител е лицето А.И./27г./ от гр.Враца. Образувано е дознание.
След ОИМ  за кражба от  хранителен магазин в гр. Б.Слатина е установено, че извършители са три непълнолетни момчета, криминално проявени от с.Попица . 
На 28.05.13г., в 20.50ч. на пътя  с.Борован- с.Добролево, катастрофирал в крайпътно дърво и се самозапалил лек автомобил „Сеат Ибиза”,  управляван от В.М./39-годишна/ от с.Софрониево. Пробата  за алкохол  е отрицателн
 След ОИМ и ПСД за кражба на медни проводници, месингови кранове и  алуминиеви домакински съдове, извършена на 16.04.2013г. от необитаема къща в  гр.Мездра е установено, че кражбата е извършена от лицето Г.Н./21г./ от гр.Мездра
На 28.05.2013г., в 22.47ч. в РУП Мездра е получен сигнал от кметския наместник на с.Върбешница, че няколко лица правят опит за кражба от каменоделски цех извън с.Върбешница. Изпратеният на мястото полицейски патрул  е установил изоставен лек автомобил „Деу”.  След проведени ОИМ в гориста местност около цеха, полицейските служители задържали  пет лица/мъже и жени/ от гр. Враца. Заедно  с тях имало  и 3-месечно бебе.
В 16.30ч. в УП-Хайредин е получено съобщение за простреляно лице в село Рогозен. Установено  е, че след възникнал скандал ,лицето Д.К./64г./ с незаконно притежавана самоделно изработена пушка прострелял в крака 44-годишен свой съселянин. По случая е образувано дознание.
След ОИМ за извършена кражба на 2 акумулатора  от училищен автобус, собственост на Община Оряхово, извършена на 11.02.2013г. е установено, че извършител на деянието е криминално проявеното лице  Б.П./22г./ от гр. Оряхово.
На 28.05.13г.,  около 22.00ч. в гр.Враца,  ул.”В.Кънчов”,  лек автомобил ”Тойота” управляван от М.П./77г./ от гр.Враца, блъснал 16-годишно момиче, което получило рана на главата. Пробата  за алкохол на водача е отрицателна.
В 23:58ч. е получено съобщение, че в междублоково пространство на бул.”Демокрация” и ул.”Екзарх Йосиф”, гори лек автомобил „Фолксваген”.  Огънят е изгасен от екип на РУПБЗН-Враца. Образувано   е дознание.

 Регионален говорител на МВР:
Красимир Василев
                                                                         


Няма коментари:

Публикуване на коментар