Бисквитки

понеделник, 27 май 2013 г.

ВиК ООД гр. Враца подписа първото по рода си споразумение за партньорство в израелско ВиК-дружество


 
         На 22.05.2013г. в гр. Раанана управителят на ВиК- Враца подписа договор за партньорство и взаимно сътрудничество между ВиК ООД гр. Враца и израелската водна компания Мей Раанана. Споразумението за сътрудничество е за професионален обмен на информация, обучение на специалисти,  предоставяне и въвеждане на иновативни технологии, както и възможност на българското ВиК- дружество да ползва  най-добрите практики и успешния опит на израелската страна, която е една от най-напредналите в областта на водните технологии. Това е първата обща инициатива, предприета в резултат на съвместната Декларация  за сътрудничество между Министерството на околната среда и водите на Република България и Министерството на околната среда на Държавата Израел.
         Инициативата бе подкрепена от Министерството на регионалното развитие и благоустройство в България, както и от Министерството на индустрията на Държавата Израел.
         Сред официалните лица на подписването бяха посланикът на Република България в Израел г-н Димитър Михайлов, търговско- икономическия съветник в посолството г-н Владимир Велков,  кметът на гр. Враца г-н Николай Иванов и кметът на гр. Оряхово  г-н Росен Добрев . 
         Водна компания  Мей Раанана обслужва бизнеса и населението на град Раанана, разположен на 15 км. североизточно от Тел Авив. Община Раанана е с приблизителен брой население, колкото е населението на община Враца. Това е един от най-добре развитите градове в Израел.         Интересът от страна на израелската  водна компания е отправен именно към ВиК Враца поради факта, че дружеството е препоръчано като едно от най-добре работещите ВиК-дружества в страната от израелското посолство в България.
          
          


Няма коментари:

Публикуване на коментар