Бисквитки

петък, 7 декември 2012 г.

Eфективен старт на строителните дейности по проекта „Интегриран проект за воден цикъл на град Враца”

На 10.12.2012 г. от 11.00 часа пред паметника на св. Софроний Врачански в гр. Враца ще се състои Церемония за стартиране на първия обект СМР („Първа копка“) организирана за ефективен старт на строителните дейности по проекта „Интегриран проект за воден цикъл на град Враца”, Договор № 58111-С065-256/ 21.12.2009г.
СМР ще стартират с изпълнение на Договор за строителство с предмет „Реконструкция на водопроводната мрежа и реконструкция и удължаване на канализационната мрежа – Етап 1“.

На събитието са поканени да присъстват министър председателя, министри, зам-министри, депутати от Врачански избирателен район, представители на Областната управа, кметове и кметски наместници от районите свързани с проекта, зам. кметове, членовете на Общински съвет – гр. Враца, представители на асоциирания партньор „В и К“ ООД Враца, представители на определените чрез обществени поръчки изпълнители на дейности от проекта, експерти и представители на свързани с проекта институции, журналисти от местните и национални медии и др.

Церемонията ще бъде открита от Кмета на общината – инж. Николай Иванов.
В събитието ще вземат участие министърът на околната среда и водите Нона Караджова, министърът по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев, министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов, зам.-министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, Ангел Престойски – управител на асоциирания партньор „В и К” ООД - гр. Враца, Иван Мирински – управляващ консорциум "Воден цикъл 2011" ДЗЗД и др.

Изпълнител на обществената поръчка е консорциума „Воден цикъл 2011” ДЗЗД. Стойността на договора за първия етап е 30 399 899 лв. без ДДС.
Обхватът на работата включва обновяване на около 43 км водопроводна мрежа; реконструкция на два главни канализационни колектора (5 377 м) и обновяване на 11 413 м второстепенна канализационна мрежа на гр. Враца; изграждане на нова второстепенна канализационна мрежа в гр. Враца (6 553 м) и квартал Кулата (5 977 м), включително канализационна помпена станция кв. Кулата.
Срокът за изпълнение на строителните дейности по договора е 22 месеца и 12 месеца са предвидени за отстраняване на дефекти.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар