Бисквитки

неделя, 2 декември 2012 г.

ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНИ РЕЗУЛТАТИ НА ВРАЧАНСКИТЕ АВТОМОДЕЛИСТИ ПРЕЗ 2012 ГОДИНА


Вчера бяха публикувани резултатите от крайното класиране в шампионата по автомоделизъм през 2012 г. От класирането е видно, че и през тази спортно-състезателна година,въпреки тежката икономическа обстановка в страната, особенно в града под Околчица врачанските автомоделисти са в челото на всички крайни класации в Шампионата на България. Най-добри резултати състезателите от СТМК - Враца постигнаха в моделите с ДВГ. З.м.с. Дамян Петров е краен победител в кралския клас „Формула 2”, а неговият син Мартин Дамянов е трети. В клас”Нитро”от второ до пето място са врачани, като втори е Росен Ралчовски, Виктор Робев е трети, а четвърто и пето място делят Атанас Георгиев и Кристиян Крумов. В клас „Нитро с пулстартер” Цветелина Генчева е със сребърен медал, а в клас „Формула 5”Росен Ралчовски завърши на пето място.
В класовете модели с Електродвигател в основния клас „Електроформула” Николай Георгиев завърши в крайното класиране трети, а в клас „Електроформула със сток мотор” е със сребърен медал, където брат му Атанас Георгиев е трети. В груповия клас „Електрик тим” двамата братя са със сребърни медали.
В последния клас модели за висока проходимост „Бъги” Дамян Петров е трети в клас „Бъги 5”, а Кристиян Крумов също е трети в клас „Електро Бъги 1:10”.
Така в Международни и Държавни първенства и турнири врачанските автомоделисти постигнаха значителен краен резултат от 61 медала като 13 от тях са златни, 26 сребърни и 22 бронзови. Постигнатите много добри резултати са венец от отличната работа на треньора Дамян Петров, който създаде сплав от млади и переспективни състезатели, чийто добри класирания тепърва предстоят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар