Бисквитки

вторник, 4 декември 2012 г.

15 се лекуваха в новооткрития филиал на МБАЛ „Христо Ботев” – Враца


Петнадесет са жителите на община Оряхово, възползвали се до края на ноември от услугите на Вътрешно отделение в новооткрития филиал на МБАЛ „Христо Ботев” – Враца. Приемът на пациенти започна през втората половина на месеца и местните хора вече се радват на качествена и достъпна медицинска помощ. „За постъпващите във филиала се грижат общо девет лекари, петнадесет медицински сестри и осем санитари. Графикът им за декември вече е изготвен, болничните стаи са добре отоплени и уютни – разказа д-р Светла Пурчева, управител на филиала – Дневното меню е съобразено с диетичното хранене и пристига при нас от Детската градина, където се приготвя и разлива в котленки индивидуално за всеки човек, според заболяването му”.
Пациенти не липсват и в Детското отделение. През ноември в него са хоспитализирани шест деца. „Не всички хора в близките села знаят, че в Оряхово отново има Детско отделение и търсят помощ в по-отдалечени болници. Други пък подхождат с недоверие, но ние вярваме, че това скоро ще се промени и хората ще оценят удобството от близкото здравно заведение и качеството на предлаганата услуга. Очакваме съдействие от кметовете, които да информират жителите на селата.”, коментира началникът на отделението д-р Таня Тевекелева.
Как вървят нещата във филиала провери директорът по медицинските дейности в МБАЛ „Христо Ботев” – Враца д-р Цветанка Генкова. След деловата среща с персонала на филиала, тя обходи болничните стаи в двете отделения и разговаря с пациентите, които от своя страна изказаха удовлетворение от условията, храната и обслужването в здравното заведение.


Няма коментари:

Публикуване на коментар