Бисквитки

четвъртък, 6 декември 2012 г.

Мерки от страна на ОД МВР Враца за обезпечаване на обществения ред по време на предстоящите празници


ОД МВР Враца е създала организация за активна превенция, обезпечаване на обществения ред, противодействие на престъпността в дните на предстоящите празници.
Мерките включват: обезпечаване на обществения ред, пожарната безопасност, съвместно с представители на други институции ще се следи за качество на храните и напитките в районите около обектите и в местата, където ще се провеждат празнични и увеселителни мероприятия, религиозни и други тържества- питейни и увеселителни заведения, базари, църкви.
Установяване на лица от криминалния контингент, задържане на извършители на противоправни деяния, издирване и изземване на предмети и вещи, обект или средство за извършване на престъпления, осигуряване на добър обществен ред и безопасност на движението.
Установяване на лица, които употребяват или разпространяват наркотични вещества; нарушения на режима на присъствие на деца в заведенията, съобразно наредбите, уреждащи обществените отношения свързани с осигуряване и опазване на обществения ред на територията на отделните общини и чл. 45, ал. 2 и ал. З от ЗЗкД; продажба на алкохол и на тютюневи изделия на деца съобразно наредбите, уреждащи обществените отношения свързани с осигуряване и опазване на обществения ред на територията на отделните общини и чл. 45, ал. 1 от ЗЗкД;
При извършване проверка на МПС ще се акцентира върху:
  • установяване на нарушения на ЗДвП, като се обърне особено внимание на правоспособността на водачите на МПС, употребата на алкохол, нерегистрирани и технически неизправни МПС, наличието на ЗГО, както и отрязък съответстващ на последният.
  • Засилен контрол по ползваемостта на пасивните средства за пътна безопасност - предпазни колани, защитни каски.
  • Контрол на охранителните фирми осъществяващи дейност на места с празнични прояви.
Проверка и при констатиране нарушения на противопожарните правила, органите на ПБЗН ще прилагат мерки за административна принуда, съгласно ЗМВР и ППЗМВР.

Няма коментари:

Публикуване на коментар