Бисквитки

понеделник, 17 декември 2012 г.

РЗОК-Враца преведе над 4,2 млн.лв. на лекари, болници и аптеки за дейност през ноември


Районната здравноосигурителна каса във Враца преведе средствата на изпълнителите на медицинска, дентална помощ, болници и аптеки за извършената и отчетена от тях дейност през месец ноември. Общият размер на изплатените от здравната каса средства е 4 229 895 лв. От тях 384 184 лв. са изплатени на общопрактикуващите лекари, специализираната извънболнична медицинска помощ – лекари специалисти, медицински центрове и ДКЦ са отчели дейности в размер на 464 347 лв., за извършени медико-диагностични дейности лабораториите са получили 137 735 лв., а изпълнителите на дентална помощ са отчели по здравна каса дейности в размер на 197 345 лв.
Здравноосигурителните плащания за болнична помощ през месец ноември възлизат на 2 399 233 лв. В това число са плащанията за системно лекарствено лечение при злокачествени заболявания, химиотерапия и интензивно лечение на новородени деца с асистирано дишане. За изпълнение на високоспециализирани медицински дейности в болнични условия и лечение на пациенти по клинични пътеки са изплатени 1 945 650 лв., за системно лекарствено лечение и диспансерно наблюдение на пациенти със злокачествени заболявания са преведени 325 982 лв.
За оказана медицинска помощ на неосигурени родилки на болниците са изплатени 10 000 лв., а за лечение на чужди граждани, осигурени в страни от ЕС на съответните изпълнители на медицинска помощ са преведени 1071 лв.
За лечение на пациенти с хемодиализа и бъбречна недостатъчност на лечебните заведения са изплатени 117 600 лв.
За отпускане на напълно или частично платени от НЗОК лекарствени продукти, медицински изделия и диетични храни за специални медицински цели на аптеките са преведени 644 906 лв.
Извършената през декември медицинска и дентална дейност ще се изплати от РЗОК през месец януари 2013 г.
В момента в РЗОК-Враца върви процедура по подаване на заявления и сключване на договори с аптеките от областта за отпускане на лекарства, медицински изделия и диетични храни за специални медицински цели, заплащани напълно или частично от НЗОК през 2013 г.

РУМЯНА СТЕФАНОВА


Няма коментари:

Публикуване на коментар