Бисквитки

четвъртък, 20 декември 2012 г.

РЗОК-ВРАЦА ПРЕВЕДЕ БЛИЗО 1,2 МЛН.ЛВ. ЗА ИЗВЪРШЕНА НАДЛИМИТНА ДЕЙНОСТ НА БОЛНИЦИТЕ

Районната здравнооосигурителна каса във Враца изплати напълно средствата на болниците за извършената от тях надлимитна дейност за периода декември 2011 до месец ноември 2012 г.
Решението за изплащане на сумите над задължителните годишни прогнозни стойности на бюджетите на болниците е взето от Надзорния съвет на НЗОК. За целта управителите на лечебните заведения за болнична помощ са подписали споразумение за изплащане от РЗОК на надлимитните дейности.
Общият размер на средствата за отчетена надлимитна дейност е в размер на 1 193 730 лв. В това число влизат стойностите на клиничните пътеки, включените в тях медицински изделия някои клинични процедури и високоспециализирани медицински дейности.
От общата сума за лечение на пациенти по клинични пътеки над утвърденият бюджет на някои болници са преведени допълнително 1 147 895 лв., по клинични пътеки „Раждане” и „Грижи за новородено дете” са изплатени 19 012 лв., а за системно лекарствено лечение на пациенти със злокачествени заболявания са изплатени още 26 823 лв.
Преди да се изплатят средствата на лечебните заведения за болнична помощ са извършени проверки от страна на РЗОК за отчетените надлимитните дейности за периода декември 2011 г. и ноември 2012 г.
С тези трансфери РЗОК се изплати напълно с болниците за извършената и отчетена от тях дейност през 2012 г.

РУМЯНА СТЕФАНОВА

Няма коментари:

Публикуване на коментар