Бисквитки

сряда, 21 ноември 2012 г.

КОНСУЛТАЦИИ ЗА СЪСТАВ НА РИК СЕ ПРОВЕДОХА В ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ - ВРАЦА

Областният управител на Област Враца  Пепа Владимирова в изпълнение на разпоредбите на Изборния кодекс проведе консултации  с  областните ръководства на парламентарно представените партии и коалиции и на тези, които имат представители в Европейския парламент за съставяне на Районна избирателна комисия. Консултациите са във връзка с насрочения с Указ №385/31.10.2012 г. на Президента на Република България   национален референдум на  27.01.2013 г. с въпрос:  „ Да се развива ли ядрената енергетика в Република България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала?“. 
В консултациите участваха  упълномощени от централните ръководства на ПП „ГЕРБ“, „КОАЛИЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ“,  ПП „ДПС“, ПП „ АТАКА“, „СИНЯТА КОАЛИЦИЯ“ и ПП „НДСВ“, областни председатели и координатори.
Поради това, че не беше постигнато съгласие за състав на РИК за изборен район  Враца между участниците в консултациите, областният управител ще спази срока, разписан в Изборния кодекс и Решение № 8-НР  от  13 ноември  2012 г. на ЦИК и ще изпрати  на Централната избирателна комисия направените предложения,  съставения и подписан  протокол.
Протокола“  е подписал  с особено мнение от представителят  на „КОАЛИЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ“, който приложи и писмено възражение.
Очаква се  ЦИК да назначи новите РИК  на  27 ноември 2012 г.
13 - членната РИК за изборен район Враца  ще се помещава в  административната сграда на Областна администрация-Враца, бул. „Демокрация“ №1 .

Няма коментари:

Публикуване на коментар