Бисквитки

сряда, 21 ноември 2012 г.

ОИЦ – Враца организира среща между професионални училища и работодатели

На 23.11.2012 г. (петък) от 10:30 ч., в залата на ТПП-Враца Областен информационен център – Враца организира среща с представители на професионални училища от областта и работодатели. На срещата ще бъде представена схема „Развитие на професионалното образование и обучение в сътрудничество с работодателите”, като целта е привличане на местните работодатели в образователния процес, участието им в актуализацията на учебните планове и програми и предоставяне на нови практически умения за учители и ученици. На срещата ще бъде предоставена информация за изисквания към кандидатите, допустими дейности и срок за подаване на проектните предложения.
От 14:30 ч. в читалище „Христо Ботев 1907“ в гр. Роман ОИЦ-Враца ще се срещне с представители на бизнеса и ще представи актуални схеми за кандидатстване – „Ново работно място“, „На път“, „Енергийна ефективност и зелена икономика“ и др. Срещата е по надслов „Възможностите на оперативните програми в нашия регион”.
ОИЦ – Враца е част от мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Областен информационен център Враца проведе серия от информационни събития в областта. Бяха посетени общините Оряхово, Мездра, Мизия, Козлодуй и Хайредин. На срещите екипът на центъра запозна представителите на бизнеса с възможностите, които им предоставят ОП „Развитие на човешките ресурси” и ОП „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика”. На вниманието на участниците бяха представени процедурите: „Без граници” – Компонент 1, „Безопасен труд”, „Енергийна ефективност и зелена икономика”. Най- голям интерес за поканените предизвикаха схемите „Ново начало" и „На път", които дават възможност на работодатели да наемат безработни младежи до 29 г. възраст или да организират транспорта на служителите си. Срещите преминаха под надслов „Възможностите на оперативните програми в нашия регион“, като представители на бизнеса проявиха желание да научат повече за вече изпълнени проекти и добри практики от областта.
.

Няма коментари:

Публикуване на коментар