Бисквитки

вторник, 20 ноември 2012 г.

Седем носители на европейски медали номинира таекуон-до клуб „Кум Рьонг” в анкетата за определяне на Десетте най-добри спортисти на Враца


Седем носители на европейски медали номинира таекуон-до клуб „Кум Рьонг” в анкетата за определяне на Десетте най-добри спортисти на Община Враца. С най-големи шансове да намерят място в идеалната десетка са вицеевропейските шампиони в индивидуалната надпревара Радослав Димитров и Алекс Богданов, както и европейският шампион на фул контакт – Марио Тодоров. Останалите четирима номинирани също имат реални шансове да бъдат отличени - Веселин Иванов, Владислав Стоев и Митко Димитров станаха вицеевропейски шампиони в отборната надпревара на Европейското първенство, а Даниела Кочовска спечели бронзово отличие. Ветеранът Валери Пешев пък се окичи със сребро и бронз.
За изминалата година таекуон-до клуб „Кум Рьонг” прибави в колекцията си общо 13 европейски медала. Една европейска титла и още два бронзови медала са трофеите на Ирена Цветкова, която не се включи в номинациите за спортист на Враца тази година.
Илия Цветков, ст.треньор: „Това бе поредната ни силна година откъм постижения. Няма как да скрия радостта и удовлетворението си от постиженията на момичетата и момчетата, които дадоха всичко от себе си. Рекорден брой участници в националния отбор от „Кум Рьонг” и рекорден брой спечелени медали от Европейското първенство! Каква по-голяма награда от тази? С Ирена решихме да не я включваме в номинациите тази година. Смятаме, че като експерт „Спортни дейности” в Община Враца не е уместно да бъде номинирана за наградите на Общината, въпреки че има сериозни постижения и тази година. „
Ирена Цветкова: „Смятам, че таекуон-до клуб „Кум Рьонг” ще бъде представен достойно в анкетите за определяне на най-добрите спортисти. Постиженията на състезателите, които сме номинирали от клуба, заслужават да намерят място в Десетката – все пак имаме европейски и вицеевропейски шампиони. По критериите, определени за класиране на спортистите, по важност се гледат първо постиженията на Световни и Европейски първенства. Сигурна съм, че хората, които ще попълват анкетните карти, ще го направят професионално и безпристрастно! Поздравявам всички номинирани спортисти за постиженията им и им пожелавам още повече успехи и през следващата година!”

Няма коментари:

Публикуване на коментар