Бисквитки

понеделник, 19 ноември 2012 г.

Национално състезание за ключови компетентности по природни науки - Пазарджик, 2012 г.

В Пазарджик се проведе Националното състезание по ключови компетентности по природни науки (физика, химия, биология). В надпреварата участваха 60 ученици от 28 области в страната, които  и опазване на околната среда, биология и здравно образование.
Според регламента на състезанието всеки регион взе участие с двама състезатели – ученици, избрани от експерти в съответните инспекторати.
Състезанието включваше решаване и публично представяне на задачи, проверяващи усвояването на ключовите компетентности в областта на природните науки – физика, химия,биология. Темата на състезанието за учебната 2012–2013 година бе „На пазар в Пазарджик”. То се проведе в два кръга, в два последователни дни по график, определен
от МОМН.
Участниците се групираха в отбори, определени на случаен принцип. Максималният брой на участниците във всеки отбор е 6, а максималният брой на отборите – 10. Класирането бе отборно. Най-добре представилите се състезатели се предложиха от Националната комисия на МОМН за участие в Олимпиадата по природни науки на Европейския съюз, която ще се проведе през м. март 2013 г. в Люксембург.
ПМГ се представи с две ученички от 9 клас:
Виктория Мирославова Алипиева - златен медал
Ана Александрова Вълкова

Учителите, които подготвяха ученичките са :
Д.Харизанова - биология
Й.Христова - химия
П.Варчев - физика


ПМГ "Академик Иван Ценов"
Враца



Няма коментари:

Публикуване на коментар