Бисквитки

петък, 23 ноември 2012 г.

Професионални училища и работодатели заедно разработват проекти


На проведената днес среща от Областен информационен център във Враца работодателите бяха призовани от всички присъстващи директори да бъдат по-активни в сътрудничеството с училищата. Да участват не само в актуализацията на учебните планове, а да дават идеи как учениците да получат практически умения в полза на бъдещата им реализация. Поводът за срещата бе представянето на схема „Развитие на професионалното образование и обучение в сътрудничество с работодателите”. Присъстваха както представители на бизнеса от различни области – строителство, шивашки услуги, компютърни технологии и др., така и директори на професионални училища от цялата област.

Целта на срещата бе не само предоставянето на информация по настоящата схема, а да се постави началото на едно бъдещо сътрудничество. По схемата се финансират дейности като изграждане на образователен парк за нови умения и компетентности, актуализиране на училищните учебни планове и обучение на учители и ученици за придобиване на новите практически умения. По време на дискусията възникнаха много иновативни идеи и всички си пожелаха бъдещото им реализиране. Екипът на центъра, като организатор на срещата, също заяви готовност да подкрепи всички съвместни инициативи.

ОИЦ – Враца е част от мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.


Няма коментари:

Публикуване на коментар