Бисквитки

петък, 19 октомври 2012 г.

Делегация от АЕЦ "Козлодуй" посети Москва



От 15 до 17 октомври  2012 г. делегация от “АЕЦ Козлодуй” ЕАД, водена от изпълнителния директор Валентин Николов, бе на работно посещение в Москва. Тя взе  участие в съвещание за руско-българско сътрудничество в областта на сервизното обслужване на АЕЦ. Посещението бе осъществено по покана на Концерна ОАО “Росенергоатом”, страна от Консорциум “Концерн ОАО “Росенергоатом” (Русия) – EDF (Франция)”, изпълняващ проекта за Комплексно обследване на фактическото състояние и оценка на остатъчния ресурс на оборудването и съоръженията на 5 и 6 блок на българската атомна централа. Бяха обсъдени въпроси, свързани с оптимизиране на дейностите по продължаване на срока на експлоатация на хилядамегаватовите 5 и 6 блок, с модернизацията на оборудване в АЕЦ Козлодуй и с проекта за повишаване на топлинната мощност на реакторните инсталации на двата блока до 104%.
Делегацията проведе разговори от взаимен интерес и с представители на компаниите ОАО Силови машини”, ЗАО Русатом сервис”, ОАО Атомтехенерго” и посети ОКБ Гидропрес”.
В рамките на визитата представителите на АЕЦ Козлодуй” имаха среща и с проф. Владимир Асмолов Президент на Световната асоциация на ядрените оператори – WANO, и първи заместник генерален директор на Концерн ОАО Росенергоатом.

Няма коментари:

Публикуване на коментар