Бисквитки

четвъртък, 16 август 2012 г.

В Ъ П Р О С от ГЕОРГИ БОЖИНОВ

ЧРЕЗ
Г-ЖА ЦЕЦКА ЦАЧЕВА
ПРЕДСЕДАТЕЛ
НА 41-ОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ

ДО
Г- Н МИРОСЛАВ НАЙДЕНОВ
МИНИСТЪР НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО
И ХРАНИТЕ
 

В Ъ П Р О С
от ГЕОРГИ БОЖИНОВ -              
 народен представител от ПГКБ


На основание чл. 90, ал. 1 от Конституцията на Република България                  и чл. 82 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, внасям въпрос

ОТНОСНО: Отнемане на имоти от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) на територията на община Враца с Решение на МС № 528/28.06.2012 г.


УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР,
С цитираното по-горе Решение на МС имоти публична държавна собственост се обявяват за частна държавна собственост и се внасят като непарична вноска в капитала на търговско дружество, вероятно с цел продажба.
В т. 1 на Решението на МС се посочват имоти, които Министерския съвет отнема, поради отпаднали нужди на БАБХ.
В т. 1.22 се посочва поземлен имот и сгради на територията на община Враца.
ГОСПОДИН МИНИСТЪР,
Както отлично знаете на тази територия и в тези сгради развиват своята дейност Изпитвателната лаборатория по ветеринарно санитарна експертиза и Изпитвателната лаборатория за диагностика по заболяванията на животните. И двете лаборатории са акредитирани и са неразделна част от отдел „Лаборатории” към БАБХ. Лабораториите обслужват трите области – Враца, Видин и Монтана. Ако се промени или загуби сградният фонд се губи и акредитацията на лабораториите, което е абсолютно неприемливо и с нищо не може да бъде оправдано.
Надявам се, че е допусната грешка при изготвянето на списъците с имоти.
Моят въпрос към Вас е: Ще направите ли незабавно необходимото, за да бъде променено Решението на Министерския съвет и имотите включени в 1.22, намиращи се на територията на гр. Враца да отпаднат?
Моля отговорът на моят въпрос да бъде писмен.

14 август 2012 г.                                                            
Георги Божинов
народен представител

Няма коментари:

Публикуване на коментар