Бисквитки

понеделник, 13 август 2012 г.

КРАЖБИ


 На 12.08.2012г. в 10.56ч. в РУ”Полиция”-Враца е получено съобщение от Д. М. М., живуща гр.Враца, която е заявила , че за времето от 05.08.2012г. до 10.50ч. на 12.08.2012г. , НЛ след използване на подбран или подправен ключ е проникнало в гаражна клетка , нейна собственост , находяща се в гр.Враца, от където е извършило кражба на 1 бр. електрожен марка „Райдер”, 1 бр. ръчна бормашина не установена марка , 2 бр. ъглошлайфи неустановена марка, 1 бр. главина за товарен автомобил „ГАЗ 53”, 4 бр. удължители от който 2 бр. с дължина по 20 метра и 2 бр. с дължина 8 метра, 1 бр. туба с вместимост от 5 литра с моторно масло не установена марка, 6 бр. метални туби с вместимост от 20 литра с дизелово гориво, 1 бр. ел.двигател не установена марка и 2 бр. медни пръскачки.
Нанесената  щета по данни на тъжителката е за около 1000 лева.
По случая в РУ”Полиция”-Враца е образувано ДП.

В 18.35 ч. в РУП-Б.Слатина е получено съобщение от С. П. Г. от гр.Враца, за извършена кражба в наследствения му дом в с.Бъркачево.                                       От извършената проверка и оглед се установи,че за времето от 22.00 ч на 11.08.12г. до 18.30 ч.на 12.08.12 НИ след взломяване входна врата на приземен етаж е проникнал в необитаем дом ,собственост на С. П. Г., намиращ се в с.Бъркачево ,откъдето е извършил кражба на медна лозарска пръскачка ,меден тиган с диаметър 30 см. и др. вещи всичко на обща стойност около 100 лв.
Започнато е ДП по описа на РУП-Б.Слатина .
 В РУ”Полиция”-Враца се е явило лицето Б. Д. Б. от гр.Враца, който е заявил, че на същата дата около 12.20ч. в гр.Враца пред хранителен магазин, НЛ използвайки невниманието му е извършило кражба от незаключеният му собствен лек автомобил Опел Омега,  намираща се на предна дясна седалка  малка мъжка кожена чантичка с намиращите се в нея СУМПС и контролен талон на името на Б. Д. Б.  , карта за зареждане на гориво „DKV”, сумата от около 1100 лева и около 400 евро в банкноти с различен номинал.
По случая в РУ”Полиция”-Враца е образувано ДП.

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

На 12.08.2012 г. в 11,30 ч. в гр.Козлодуй,авто-патрул на РУП-Козлодуй спират за проверка л.а. „Фолксваген Венто”, управляван от неправоспособният водач Б. Й. В., жив. гр.Козлодуй. При извършената проверка е установено, че на автомобила са поставени регистрационни табели издадени за друго МПС-„Фолксваген Венто” ,собственост на Й. М. В., живущ в гр.Козлодуй. На Б. Й. В. е снето сведение в което същия заявява, че той е поставил табелите на автомобила като ги е взел от друго МПС. На водача са съставени 1бр.АУАН по ЗДвП  и 1бр.АУАН по КЗ.
По случая в РУП-Козлодуй е образувано ДП за извършено престъпление по чл.345 от НК.
На 12.08.12г. в 14.30ч. в РУП-Враца е получено съобщение от Затвора гр.Враца , че лицето С. В. Р., жив.гр.Козлодуй,при опит да внесе багаж на И. Й. И. в Затвора-Враца е държал 2 бр. полиетиленови  сгъвки с общо тегло около 10 гр. Със суха листна маса като при направения полеви нарко тест реагира на канабис.На настоящия адрес на С. В. Р. в с.Бутан е извършено претърсване,като не са открити вещи имащи значение по досъдебното производство.Извършен е и обиск на С. В. Р. като и в него не са намерени вещи имащи значение по досъдебното производство.
По случая в РУП-Враца е образувано ДП.
КАТАСТРОФИ
На 12.08.2012г.  около 09.45ч.  на път III-13 км.48+000, между гр.Б.Слатина в посока  с.Борован катастрофират като се сблъскват лек автомобил Опел „Астра”,собственост на В. Ц. К. от с.Добруша и управляван от А. Р. Х. от гр.Бяла Слатина , кат.”В,М”,отчет КАТ-Враца и лек а-л „Ауди А2”, собственост на В. Д. Ц. от гр.Враца  и управляван от Д. Ц. Р.  от гр.Враца, водач кат. В,М отчет КАТ-Враца.Водачите са изпробвани за наличие на алкохол с техническо средство Дрегер-Алкотест,който е отчел отрицателен резултат.
Убити няма.Ранен е водача А. Р. Х.  ,който е настанен в ХО-МБАЛ-Б.Слатина с комоцио, без опасност за живота и возещата се на предна дясна седалка в лек а-л”Ауди”- Ц. И. Р.  от гр.Враца, която е с комоцио и контузно-охлузни рани на лявата ръка като същата е прегледана в МБАЛ-Б.Слатина и освободена без опасност за живота.
Щети по двете  МПС за около  3000 лв.
Причини:неспазване на дистанция от страна на водача Д. Ц. Р.
Образувано е ДП по описа на РУП-Б.Слатина.

Около 16.00ч. в с.Нивянин катастрофира ППС/велосипед/ управляван от Ц. Р. К.  от с.Нивяни,като се блъска странично в преминаващия по посока към с.Борован лек автомобил Пежо 806,собственост на И. В. И. от гр.Плевен и управляван от М. Б. М. от гр.Оряхово , водач кат.”В,М”,отчет КАТ-Враца След възникналото произшествие водачът на МПС- М. Б. М.  е спрял и след проведен разговор с водачът на ППС/велосипед/ Ц. Р. К.    си е тръгнал без да уведоми органите на МВР. Водачът М. Б. М.  е установен в 18.30 ч. в гр.Оряхово и в 19.30 ч. се е явил в РУП-Б.Слатина. Изпробван е за наличие на алкохол с техническо средство Дрегер-Алкотест-,който е отчел отрицателен резултат.
Убити няма. Ранен е водача Ц. Р. К.     който е настанен в ХО-МБАЛ-Б.Слатина с комоцио ,спукана ключица без опасност за живота.
Щети по МПС и велосипед за около 300 лв..
Причини: Техническа повреда на велосипеда /скъсано жило на спирачката/ и при опит да спре Ц. Р. К.     се блъска странично в движещото се по пътя с предимство МПС.
 За времето от 15.30 на 11.08.2012г. до 18.30ч. на 12.08.2012 на път II-13 на км. 29+500 катастрофира, като се преобръща извън пътя в дясно по посока на движението с. Осен – с. Девене л.а. Опел Астра ,собственост на В. О. В. от гр. Враца, а управляван от К. П. П.  гр. Враца ,водач кат. „В” стаж 7 год.
            Убит е водачът К. П. П.  гр. Враца.
            Тежко ранена е пътничката на предна дясна седалка Л. М. В. с. Осен в кома настанена в ОАИЛ на МБАЛ „Хр. Ботев” с опасност за живота.
          Щети по МПС – за около 1000 лв. Извън МПС няма.
Причини: В процес на изясняване. Вероятна причина – движение с несъобразена скорост с пътните условия /мокър път/ при десен завой от водача К. П. П.  
            Образувано е ДП по описа на РУП-Враца по чл. 343 от НК.

Няма коментари:

Публикуване на коментар