Бисквитки

сряда, 9 май 2012 г.

Врачански хумористи на фестивал в Кубрат

Група врачански творци от Секция “Хумористи” към Клуб на дейците на културата във Враца участва в заключителния етап на Националния
конкурс за хумор и сатира 2012 в Кубрат.
Веско Лазаров, Цветан Дочев, Огнян Пищиков, Валентина Панова и Иван Христов представиха свои творби пред участниците в заключителния етап на фестивала.
 Един от акцентите му тази година е изложбата на врачанския художник - карикатурист Иван Христов. Зографинът от Бистрец беше подредил десетки нарисувани кратуни, като върху някои от тях беше изписал девиза на конкурса в Кубрат “Вместо да умрем от глад, нека да умрем от смях”.
Иван Христов подари една кратуна на кмета на Кубрат Ремзи Халилов, който всяка година удостоява със специално внимание врачанската група хумористи, които участват в проявата.
Врачани имаха официална среща с клуба на хумориста "Жарава" – Кубрат/ основен инициатор и организатор на конкурса/ и осъществиха множество контакти с творци от Бургас, Исперих и други градове.
Огнян Пищиков връчи специален поздравителен адрес от името на КДК-Враца на главния организатор на конкурса Димитър Атанасов, на когото връчи и глинен медальон със знака на КДК.
Специалното послание от името на КДК - Враца до участниците бе връчено пред участниците в тържествената заключителна вечер на националната хумористична проява и бе приета със задоволство от домакините.  
Особен интерес предизвика предложението към творците от цялата страна във Враца да се провежда ежегоден фестивал на еротичния хумор и фолклор, чиито организатори ще бъдат Община Враца и Клуб на дейците на културата.
В шестото издание на конкурса участваха близо 200 хумористи от страната, обединени от мисълта, че “Живот без хумор е като ядене без сол”.
На традиционната хумориада със свои произведения участваха любители и професионалисти от цялата страна, както и от Албания и Турция.
На церемония в залата на читалище "Св.св. Кирил и Методий" в Кубрат бяха връчени наградите от националния конкурс за хумор и сатира.
Журито под председателството на програмния директор на редакция „Хумор, сатира и забава” на програма „Христо Ботев“ при БНР Борис Арнаудов присъди  награди в раздел "Карикатура",   "Поезия" и "Проза".

Няма коментари:

Публикуване на коментар