Бисквитки

сряда, 9 май 2012 г.

Рада Колева с поетична награда в Италия


Поетесата Рада Колева, която от седем години живее и работи във Верона- Италия е удостоена с Голямата премия на сицилианския град Монреал, чрез която ще  бъде издадена нейна книга на италиански език.
Това е втора престижна награда за Колева, след като през 2011 година вече получи награда на Съюза на писателите в Италия, а римско издателство издаде нейна поетична книга на италиански език.
Рада Колева е удостоена с Голямата награда на Норманите, която се определя от кмета на град Монреал- Сицилия, издателство EA EDITORE – Палермо и Музей за съвременно и модерно изкуство.
Стихове на врачанската поетеса ще бъдат публикувани в сп. OVERART, а нейни творби ще бъдат изложени в Музея за модерно изкуство.
Радостната новина Рада Колева получи преди броени дни.
Ето и текста на писмото, което журито е изпратило на Колева, относно номинацията.
“ Уважаеми творецо, уведомяваме Ви  от страна на администрацията на Кметство Монреал-Сицилия, област Палермо, и лично от кмета адвокат Филип ди Матео, издателя Сандро Серадифалко и професор Салваторе Антовичино- директор на Музей за модерно и съвременно изкуство / Монументален комплекс Гулиелмо 2/, за това че имат удоволствието да Ви удостоят с престижното признание на Монреал- Голямата премия на Норманите.”
От страна на издателството са уведомили Рада Колева, че за нея е отделена една специална страница в сп. OVERART, където ще бъде представена на читателите със снимка, биография и поетична творба. Стихотворение Колева ще изпрати и за фонда на Музея за модерно изкуство.
В процес на уточняване е и издаването на поетична книга на авторката на италиански език.

Емилия РАЛЧЕВА

Няма коментари:

Публикуване на коментар