Бисквитки

понеделник, 7 май 2012 г.

Валентин Николов ще е новият директор на АЕЦ "Козлодуй"

С решение на Съвета на директорите на "Българския енергиен холдинг"  е освободен изпълнителният директор на АЕЦ "Козлодуй" ЕАД Александър Николов

Валентин Николов Валентин Николов
Зам.-министърът на икономиката Валентин Николов ще е новият изпълнителен директор на АЕЦ Козлодуй".
С решение на Съвета на директорите на "Българския енергиен холдинг" от днес е освободен изпълнителният директор на АЕЦ "Козлодуй" ЕАД Александър Николов.
Неговото място ще заеме зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Валентин Николов.
Бордът подкрепи единодушно решението Александър Николов да бъде освободен.
Междувременно от Министерски съвет съобщиха, че премиерът Бойко Борисов е освободил от длъжност Валентин Николов, като заповедта влиза в сила от днес.
"Рокадата се налага, с цел
да се подобри координацията и темпото на работата по удължаването живота на пети и шести блок на АЕЦ "Козлодуй" и изграждането на нова ядрена мощност
на площадката на централата", заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев при представянето на Валентин Николов пред екипа на АЕЦ "Козлодуй".
"Основен приоритет в сферата на ядрената ни политика е да удължим с 15 години живота на пети и шести блок на АЕЦ "Козлодуй". Това, освен отговорност на правителството, е и моя лична отговорност, затова предложих поста да заеме Валентин Николов, на когото имам безрезервно доверие и с когото проведохме успешни преговори с руската страна по значимите за България енергийни въпроси.
Валентин Николов е добър мениджър,
умее да отстоява позиции и да преследва цели", добави Добрев.
На 23 март тази година премиерът Бойко Борисов назначи Валентин Николов за зам.-министър на икономиката, енергетиката и туризма.
Николов по професия е инженер. На парламентарните избори през 2009 г. е избран за народен представител.
Като депутат беше зам.-председател на Комисията по икономическа политика, енергетика и туризъм и член на Комисията по бюджет и финанси.
Валентин Алексиев Николов е депутат от партия ГЕРБ в 41-вото Народно събрание. Роден: 9 август 1971  в Габровол Избран за мажоритарен депутат от 23-и избирателен район - София 1. Образование: Машинен Инженер, Икономист Валентин Николов е в щаба на Генерал Бойко Борисов за избор на Кмет на град София през 2005 година. Учредител е на гражданско движение ГЕРБ. Учредител е на Политическа Партия ГЕРБ на 03 декември 2006 година. От 16 февруари 2011 г. е заместник-председател на Парламентарната група на ПП ГЕРБ. От 30 юли 2009 г. до 1 юни 2011 г. е член на Комисията по икономическата политика, енергетиката и туризма, а от 22 октомври 2009 г. до 20 януари 2010 г. е член на Комисията по бюджет и финанси. На 2 септември 2010 г. отново е приет като член на Комисията по бюджет и финанси. На 1 юни 2011 г. става заместник-председател на Комисията по икономическата политика, енергетиката и туризма. Оттогава е и член на Временната комисия за обсъждане на Законопроект за изменение и допълнение на Конституцията на Република България. Валентин Николов е заместник-председател на Групата за приятелство България-Виетнам. Членува в Групата за приятелство България-Испания, България-Китай, България-Куба, България-Мароко, България-Мексико, България-Норвегия, България-Португалия, България-САЩ, България-Тайланд, България-Унгария и България-ЮАР. По професия е инженер. Говори английски език и руски език. Женен е.

Няма коментари:

Публикуване на коментар