Бисквитки

понеделник, 7 май 2012 г.

ДКТ – Враца ще покаже най-новата си постановка



На 10 май /четвъртък/ ДКТ – Враца ще покаже най-новата си постановка от репертоара – „Кавказкият тебеширен кръг” от Бертолд Брехт. Режисьор на спектакъла е Венцислав Асенов /повече за творбата ви изпращам в отделен файл/. Премиерното представление е в четвъртък от 19 часа на камерна сцена. „Кавказкият ткебеширен кръг” е четвъртото ново заглавие през настоящия 73-и творчески сезон след „Сладкиш от любов” по Карло Голдони, режисирана от Владимир Лазич, „Танго” от Славомир Мрожек, поставена на сцена от Николай Поляков и спектакълът за деца „Обувки за щастие” от Братя Грим, режисьор Венцислав Асенов.
Надеждите към „Кавказкият тебешилен кръг” са големи – неслучайно това е творбата, с която ще се открие 23-ото издание на Националния фестивал на малките театрални форми на 16 май.

На 12 май /събота/ Врачанският театър гостува на сцената на Благоевград, където ще покаже „Танго” от Славомир Мрожек. Това е поредната покана към творбата, която вече се изигра няколко пъти на сцената на театрална работилница „Сфумато”, а се завърна и с награди от международен фестивал в Питещ, Румъния. За изпълненията си в „Танго” актьорът Сава Георгиев е с номинация за награда „Аскеер”.

Детските представления през следващите 7 дни са:
В петък, 11 май от 12 часа в куклена зала, ще се играе „Вълшебният цилиндър” от Павел Вашичек.
В събота, 12 май от 10.30 часа в куклена зала, ще се изиграе постановката „Малки куклени истории” от Рада Москова.

Няма коментари:

Публикуване на коментар