Бисквитки

събота, 5 май 2012 г.

За пръв път футболен мач от четвърта дивизия ще се играе на осветление

За пръв път в близо 120-годишната история на футбола у нас официален мач от четвърта дивизия ще се играе на електрическо осветление. Това ще се случи в предстоящия XXVIII кръг на първенството във Врачанската „А” областна група. Става дума за дерби-срещата между ФК Локомотив 1929 (Мездра) и Околчица (Моравица), която ще се състои на 5 май (събота) от 20.00 часа на терена с изкуствена настилка на градския стадион „Локомотив” в гр. Мездра. Двубоят ще бъде ръководен от съдийска бригада: главен рефер Мирослав Васков, с асистенти Димитър Руменов и Димитър Борисов, дежурен делегат Генади Лилов – и четиримата от Враца, информира председателят на Областния съвет на БФС Цецко Стефанов.
Двата отбора се подвизават в „златната среда” на временното класиране. Околчица (Моравица) е на пето място с 48 точки и голова разлика 53:38 (15 победи, 3 равни и 7 загуби), а Локо 1929 (Мз) заема осма позиция с 42 т. и голово съотношение 90:72 (14 победи, 0 равни и 12 загуби). През есента моравчани спечелиха с 5:1 и сега мездренските „пирати” са амбицирани да се реваншират.
Иначе мачовете на осветление не са прецедент за железничарския клуб. През кампаниите 2008/09 и 2009/10 дублиращият тим на ПФК Локомотив (Мездра), представителният отбор на който по това време се състезаваше в „А” ПФГ, домакинства в поредица мачове от шампионата на прожектори. На изкуствено осветление играха няколко контроли и юношите старша възраст на клуба.
Модерното спортно съоръжение, което е с размери 90 x 60 метра, беше изградено през пролетта на 2008 г. със средства на тогавашния спонсор на ПФК Локомотив – компанията „Надин”, собственост на финансовите благодетели на клуба Петър и Здравко Минчеви.

Мирослав Гетов – в. „Мездра XXI век

Няма коментари:

Публикуване на коментар