Бисквитки

четвъртък, 23 февруари 2012 г.

Омбудсманът идва в Селановци


На 24 февруари 2012 г. (петък) от 11.00 ч. националният омбудсман Константин Пенчев ще се срещне с учениците от ОУ „Никола Йонков Вапцаров” в с. Селановци, обл. Враца, за да говори с тях за правата на децата, да им разкаже какви са функциите и правомощията на омбудсмана и как и при какви случаи младите хора могат да се обръщат за съдействие към него.
Срещата е част от националната кампания на Министерството на образованието, младежта и науката „Участвам и променям!”, подкрепена и от омбудсмана на Република България. Инициативата е ориентирана към осъществяване на гражданско и здравно образование в училище през учебната 2011/2012 година, като има за цел да разшири формите на обучение в дух на демократично гражданство и патриотизъм. В рамките на кампанията националният омбудсман вече проведе разговори с ученици от столичното 105-то СОУ “Атанас Далчев” и от Математическата гимназия „Атанас Радев”, гр. Ямбол.
На 24 февруари 2012 г. от 13.00 до 14.30 ч. в сградата на кметството в с. Селановци институцията на омбудсмана организира и приемна на националния омбудсман.
Писмените жалби на всички граждани, които не успеят да говорят лично в рамките на приемната с Константин Пенчев, ще бъдат приети от служители на омбудсмана, като отговорите по тях ще бъдат изпратени по пощата на подателите.

Роза Георгиева –
началник на кабинета на омбудсмана
тел. 0888/843297

Няма коментари:

Публикуване на коментар