Бисквитки

сряда, 22 февруари 2012 г.

387 престъпления са изьвършени за една година в жилищшен комплекс

На територията на РУ„Полиция”-Враца, за ж.к.”Дъбника”, ж.к.”Сениче” и ж.к. „Металург”, през 2011. са регистрирани следните престъпления:


По
години
Регистрирани престъпления
Разкрити
Неразкрити
% на разкриваемост
2010г.
506 бр.
161 бр.
345 бр.
31,82%
2011г.
387 бр.
127 бр.
260бр.
32,82%

На територията на ж.к. ”Дъбника”, ж.к. ”Сениче” и ж.к. „Металург” са установени и задържани 5 лица от криминалният контингент, разпространяващи наркотици. Същите имат влезли в сила присъди и престъпната им дейност е преустановена. На територията на района няма регистрирани тежки престъпления като убийства.
През отчетния период в обслужваната територия има регистрирани 28 пътно-транспортни произшествия.
При направените проверките в питейните заведения в района, като цяло са установени нарушения на режима, установен по ЗБЛД и НОбС-Враца, като са предприети съответните административно-наказателни мерки.
Всички установени предпоставки за нарушения на правилата по опазване и съхраняване на ловното и бойно оръжие от регистрираните ловци, по режима за съхранение и употреба на силно действащи отровни вещества и други общоопасни средства своевременно са отстранени.

Допусканите нарушения на наредбите на Общинския Съвет, свързани с паркирането на МПС по тротоарните площи в района своевременно са наказвани с административни актове, но това като цяло не е довело до съществено подобряване на пътната обстановка, особено пред бл. 10 в ж.к. „Дъбника”.
Жалбите за извършени престъпления се отработват своевременно и качествено, като всички по които са събрани достатъчно данни за извършителите им са изпратени в РП – Враца и са образувани досъдебни производства срещу тях.
В района има над 160 криминално проявени лица, като голяма част от тях са осъждани или с висящи дела.
По приетите жалби са предупредени по различен повод общо 480 лица, за които е имало данни, че ще извършат или са извършили груби нарушения на обществения ред или престъпления.
Проведени са 54 СПО, при които своевременно са взети мерки за отстраняването им.
Определяне приоритетите в работата в съответствие с обществените потребности в ж.к.”Дъбника”, ж.к.”Сениче” и ж.к. „Металург”.
-Повишаване чувството на сигурност на жителите на кварталите.
-Нарастване на обществената удовлетвореност от дейността на полицията в ж.к.”Дъбника”, ж.к.”Сениче” и ж.к. „Металург”.
-Преодоляване на отчуждеността и установяване на отношения на партньорство и сътрудничество на полицията с жителите на града.
-Намаляване на страха от престъпността чрез превенция.
Ефективно противодействие на престъпността и тероризма и цялостно подобряване организацията на дейност свързана с явното наблюдение и противодействие на лицата от активния криминален контингент и профилактиката на чужденците от рисковите държави, пребиваващи в обслужвания район.
Подобряване на профилактичната дейност и провеждането и в съответствие със създалата се оперативна обстановка с цел осигуряване на добър обществен ред и сигурност в обслужвания район.
Ефективен контрол както над обектите и лицата, имащи разрешение за производство, търговия и пренасяне, придобиване, съхранение, носене и употреба на взривни вещества, огнестрелни оръжия и боеприпаси, така и за доброволно предаване от гражданите на незаконно притежаване на оръжие, боеприпаси, взривни и силно действащи отровни вещества.
Подобряване на взаимодействието с органите на местната власт в ж.к.”Дъбника”, ж.к.”Сениче”, ж.к. „Металург” и жителите, както й своевременно оказване на съдействие, съобразно изискванията на нормативната уредба.
Ефективна работа при провеждането на полицейско производство.
На базата на направените изводи, като приоритетни задачи пред служителите от УП-Дъбника обслужващи ж.к. ”Дъбника”, ж.к. ”Сениче” и ж.к. „Металург” през 2012 година са:
-Организиране наблюдението на криминалния контингент и ефективно противопоставяне на кражбите на лично имущество , МПС и части от тях .
-Активизиране на оперативния и охранителния състав в разкриването на домовите кражби, и кражбите на части и вещи от МПС с активно противопоставяне на активния криминален контингент с провеждане на процесуални действия - разпити, обиски, разпознавания и други съгласно НПК, и ЗМВР.
Чрез комплексно използване на всички сили и средства на УП-“Дъбника” ще се осигури добър обществен ред в ж.к.”Дъбника”, ж.к.”Сениче” и ж.к. „Металург”.
Противодействие на криминалната престъпност, чрез засилено полицейско присъствие в изпълнение на Стратегията „Полицията в близост до обществото”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар