Бисквитки

петък, 24 февруари 2012 г.

Кръгла маса на тема „Проблеми при наемане на работа по трудов договор на четири часа”


Синдикален регионален съюз на КТ „Подкрепа” - Враца и Основно информационно бюро „Достоен труд” към него, организират на 29 февруари 2012 г. (сряда) в гр. Враца, конферентна зала на хотел „Хемус” - Кръгла маса на тема „Проблеми при наемане на работа по трудов договор на четири часа”.
Събитието ще започне с представяне на резултатите от изпълнение на дейностите от Кампанията на КТ «Подкрепа» и на Информационните бюра «Достоен труд» за борба със сивата икономика, на територията на Северозападния район за планиране – период 01.10.2010 – 31.01.2012 г.
Дискусията ще акцентира на следните основни теми:
Какви загуби търпи работникът/служителят, приемайки да полага труд по трудов договор на четири часа?
Какви са ползите за работодателя и как той може да наруши законодателството в случая?
Какви законодателни стъпки се предприемат в посока на доказване и за предотвратяване на фиктивността при част от сключените на това основание, договори?
Каква е конкретната роля на институциите като ДИТ и НАП, при констатиране на такива нарушения?
Какво показва статистическата информация от НОИ, за загубите на осигурителната система при такива случаи?
Целта на срещата е обмен на актуална информация по темата, среща на мненията, набелязване на проблемите, очертаване на възможни съвместни действия и поемане на ангажименти от страните за предотвратяване на негативното явление при упражняване на труд.
Основен лектор по темата е старши експерт юрист, по проект „Подкрепа за достоен труд”, от Централно информационно бюро – София, г-н Адриан Илиев.

Покани за участие в кръглата маса са получили областен и заместник областен управител на област Враца, в качеството им на председател и зам. председател на Областния съвет за тристранно сътрудничество към област Враца; кметът на община Враца; директорите на Дирекция „Инспекция по труда”, Офис за обслужване на НАП – Враца, РУСО – Враца, в качеството им на контролни и заинтересовани регионални институции; изпълнителните директори на работодателски организации – БТПП, ИСК, ССИ, „Камара на строителите” – Враца, лидери на синдикални организации – КНСБ - Враца и КТ „Подкрепа” – Враца
 СРС на КТ"Подкрепа" - Враца
 Председател: Десислава Димитрова

Няма коментари:

Публикуване на коментар